Incep inscrierile in programul „Rabla pentru Electrocasnice”. Care sunt echipamentele acceptate

Bugetul pentru acest an este de 75 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa, estimandu-se peste 200.000 de beneficiari.

„Saptamana aceasta, Vinerea Verde vine cu o veste buna pentru toti cetatenii: incepand cu 14 mai, se da startul Programului National Rabla pentru Electrocasnice. Este programul prin care oricine doreste sa isi inlocuiasca un aparat electrocasnic vechi, cu consum mare de energie, cu unul nou, cu consum redus, o poate face cu un ajutor financiar de la Fondul pentru Mediu”, a transmis MInisterul Mediului.

La randul lor, reprezentantii Administratiei Fondului pentru Mediu au precizat ca „persoanele fizice isi pot crea conturile de utilizator in aplicatia informatica, timp de 7 zile, in vederea inscrierii in Programul Rabla pentru Electrocasnice”.

Sunt eligibile noua categorii de produse: masini de spalat rufe, masini de spalat vase, aparate frigorifice, uscatoare de rufe, aparate de aer conditionat, televizoare, aspiratoare, laptopuri si tablete.

Persoanele care doresc sa beneficieze de oricare dintre cele noua categorii de echipamente, trebuie sa intre in platforma de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu si sa isi genereze contul de utilizator.

Programul are trei etape:

Etapa 1: 21 mai – 04 iunie, pentru masini de spalat rufe, masini de spalat vase si aparatele frigorifice.

Etapa 2: intre 04 si 18 iunie, pentru televizoare, laptopuri si tablete.

Etapa 3: 18 iunie – 02 iulie, pentru aparate de aer conditionat, uscatoare de rufe si aspiratoare.

Sumele care se asigura sub forma unor vouchere vor fi urmatoarele: 400 de lei pentru masini de spalat rufe, 400 de lei pentru masini de spalat vase, avand cel putin noua clasa energetica D, la masinile de spalat rufe cel putin clasa energetica C, 400 de lei pentru aparatele de aer conditionat care trebuie sa fie in cel putin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lazi frigorifice, congelatoare clasele energetica cel putin E, 400 de lei pentru televizoare, avand cel putin clasa energetica E, 400 de lei pentru uscatoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul sa fie mai mic de 43 kilowatti ora pe an si 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete.
„In editia trecuta au fost probleme in momentul inscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regandit acest sistem si in prima faza, printr-un proces foarte simplu se vor inregistra beneficiarii in sistemul informatic. Trebuie sa mentioneze nume, prenume, localitate, judet, cod numeric personal, adresa de email si numar de telefon valid si are optiunea de a incarca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate si o declaratie pe propria raspundere ca punem la dispozitia AFM datele personale”, a afirmat Tanczos Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here