INCENDII devastatoare în AUSTRALIA, două persoane au fost date dispărute

Incendiile pârjolesc în continuare sudul Australiei. Doi oameni în vârstă au fost daţi dispăruţi.

Peste 30 de case au fost distruse, iar câteva sute de proprietăţi sunt ameninţate. Pompierii avertizează că va mai dura câteva zile până când situaţia va fi sub control, potrivit News Sky.

Incendiile de vegetaţie din Australia, cele mai puternice din ultimele trei decenii, continuă să se extindă. Până acum flăcările au pârjolit peste 11.000 de hectare şi au distrus zeci de case. Doi bătrâni nu sunt de găsit. Poliţia îi caută în zonă, dar şi în centrele pentru sinistraţi. 22 de oameni, majoritatea pompieri, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Mulţi dintre ei au suferit intoxicaţii cu fum sau arsuri uşoare. Unii oameni au pierdut totul, alţii şi-au salvat disperaţi animalele.

 „Din păcate nu ne-au lăsat să venim să salvăm casa. Când am ajuns aici am văzut că locuinţa este în flăcări. Şi le-am spus (pompierilor – n.r.): „Lăsaţi-o, salvaţi-mi animalele!”. Şi asta am făcut”, a declarat o victimă.

Flăcările sunt alimentate de temperaturile extrem de crescute din zonă, de peste 40 de grade Celsius, şi de vântul puternic, a cărui viteză atinge 110 kilometri pe oră.

 

 

 

Sursa: rtv

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here