Încă una

Ieșirea destul de șifonată a „partidului“ din perioada destul de agitată a lui 10 august s-a făcut printr-un paratrăsnet surpriză, jandarmeria fiind cea pe care a căzut măgăreața și nicidecum alte instanțe ce în mod normal ar fi trebuit să preia o parte din tumultul acelor zile. Colac peste pupăză, domnul Dragnea se trezește să dea o dumă cât Caraimanul, conform căreia viața domniei sale a fost pusă în pericol, nu anul ăsta, ci oleacă mai la vale, dar … uite că-i viu și nevătămat, ba chiar și freș după un concediu cât de cât meritat.

Dacă e să luăm la puricat declarația lui Dragnea, pare a fi oferit publicului celei de-a treia antene, imaginea unei potențiale victime, care a găsit resurse în instituțiile statului și a contracarat tentativa de suprimare a edificiului fizic. Nu avem cum cuantifica numărul de procente pe care l-ar aduce statutul de victimă, cel puțin deocamdată, însă înclin să cred că cei ce l-au îndemnat să facă fapta asta au mizat pe milostenia poporului sau mai exact, pe cea a seniorilor, care acceptă înjurături, îmbrânceli, orice, … dar până la viața omului. Am putea spune că a fost o mișcare de consolidare a electoratului propriu, de teama migrației spre alte căsuțe din buletinul de vot.

Judecând altfel, evenimentul în centrul căruia a fost președintele „partidului“ atestă un aspect trist – nici asasinii nu mai sunt ce-au fost, probabil ori din lipsă de scule, ori de sânge-n instalație. Lăsând gluma la o parte, te întrebi – cine și de ce l-ar suprima pe un lider politic la noi? Că e o veselie de moare caii, lumea înjură veselă, prețul vieții crește și el tot vesel, ca să nu mai pomenim de salarii și pensii, care cresc de crapă mâțele jucându-se cu ele. Pe de altă parte, cei ce trebuie să facă treabă, fac, cei căzuți în dizgrație, stau. Care-i problema? Șmenurile merg la fel de vesel, șpăgile la fel. De ce să moară Dragnea? Că vrea statul paralel? Hai, să fim serioși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here