Încă un bebeluș ieșean mort în brațele părinților

În ultimele două săptămâni, nu mai puțin de trei bebeluși ieșeni au decedat în condiții suspecte, deși se aflau în apropierea părinților… Astfel, acum două săptămâni, o fetiță de doar două luni a murit chiar în ziua botezului, înecându-se cu propria vomă, în timp ce părinții chefuiau în camera de alături, iar în cursul săptămânii trecute, un alt bebeluș de doar trei luni a decedat chiar în propria casă, pe fondul unor insuficiențe respiratorii, mama acestuia externându-l din spital, unde era sub tratament, fără acordul medicilor.

Ultimul caz s-a petrecut chiar duminică dimineață, când echipajul de pe ambulanță solicitat să salveze o fetiță de doar două luni a fost nevoit doar să constate decesul. Tragedia a avut loc în localitatea Stol­niceni-Prăjescu de lângă Paşcani, micuţa murind lângă părinţi, în mod subit.

„A fost direcţionat un echipaj de tip C2 cu medic, de la susbstaţia Paşcani, iar la faţa locului au constatat că trupul copilului prezenta rigidităţi, având semne de moarte biologică instalate“, a precizat Ni­colai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

La faţa locului a sosit imediat și un echipaj de poliţie, care a desfăşurat cercetări pentru a vedea ce s-a în­tâmplat, trupul bebeluşului fiind transportat şi la Institutul de Medicină legală (IML) pentru efectuarea ne­cropsiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here