Încă o taxă: se introduce IMPOZITUL FORFETAR în turism. Află cât e "birul pe cameră"

Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri
Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, a dat publicităţii o formă nouă de impozitare în turism, pentru a combate evaziunea: 75 de euro/an/camera de hotel. La 100 de camere, sunt 7.500 de euro pe an. Acum, turismul aduce mai puţine venituri la buget decât reparaţiile auto.

Miercuri va avea loc o noua intalnire intre reprezentantii Ministerului Finantelor si Maria Grapini pe tema studiului de impact privind impozitului forfetar, a declarat marti pentru HotNews.ro Maria Grapini,ministrul pentru IMM-uri si turism. Studiul de impact a fost facut de un grup de specialisti din CECAR, Ministerul Finantelor, reprezentanti ai ASE, si ai asociatiilor profesionale din domeniului hotelier, al alimentatiei publice, atelierelor de reparatii auto. Potrivit ministrului Grapini, in forma actuala, impozitul forfetar ar fi de 75 de euro/an/camera de hotel in cazul hotelurilor din Capitala si mai mic in restul tarii. „Practic, un hotel va inchiria cate o camera/an pentru stat, scapand astfel de alte taxe. In restul anului hotelierul va lucra pentru businessul lui”, a mai spus Grapini

„Din 18 februarie e predat acest studiu. Formula matematica pe care am gasit-o este extrem de riguroasa si duce la un impozit in suma fixa extrem de etic. Pana acum, din turism se incasau circa 7 milioane de euro, mai putin din cat se incasau din reparatii auto (de unde se incasau 9 milioane de euro ca impozite). Nu se va incasa foarte mult in plus la buget, dar ideea e sa ii facem pe cei care platesc sa achite mai putin, in schimb pe cei care pana acum nu plateau, sa achite totusi, ceva”, a mai spus Grapini pentru HotNews.ro

Ea a precizat ca, astfel, firma respectiva nu mai plateste alt impozit, nici macar 16% impozit pe profit, aratand ca poate face profit „cat vrea”, pe care poate sa-l investeasca mai departe sau sa acorde dividende.

„Acesta este un studiu care, in mod normal, ar trebui sa dea rezultate daca Ministerul de Finante il va aplica intru totul. Peste doua zile are loc o intalnire intre patronate, ministerul meu si Ministerul de Finante pentru a finaliza proiectul”, a mai spus Grapini.

Impozitul forfetar, care ar urma sa fie introdus de la 1 iulie, va viza doar unele servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de infrumusetare sau spalatorii auto.

Sursa: Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here