În timp ce nord-coreenii supravieţuiesc cu doi dolari pe zi, liderul lor şi-a luat iaht de şapte milioane de dolari

Coreea de Nord, o ţară în care omul de rând trăieşte cu doi dolari pe zi, a primit o serie de sancţiuni din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite, după ce a întreprins mai multe teste balistice şi nucleare. Una dintre acele sancţiuni interzice Coreei de Nord să importe obiecte de lux. Fără îndoială, un iaht în valoare de şapte milioane de dolari, pe care l-ar deţine Kim Jong-un, intră în acea categorie.

Potrivit NK News, iahtul, un model Princess 95MY realizat de compania britanică Princess Yachts, ar fi o achiziţie recentă a tânărului lider comunist. Un purtător de cuvânt al companiei producătoare a declarat pentru NK News că vasul nu a mai fost produs de câţiva ani, aşa că, cel mai probabil, a fost cumpărat la mâna a doua.

Agenţia de presă de stat KCNA a dat publicităţii, la 28 mai, o fotografie cu Kim la bordul unei ambarcaţiuni de lux, plimbându-se pe punte alături de oficiali militari, notează Reuters.

Se spune că voiajul lui Kim de luna trecută, care ar fi durat 10 zile, a fost cea mai lungă călătorie pe care a făcut liderul în afara Phenianului de când a preluat puterea, la sfârşitul anului 2011. Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here