Ilan Șor, primarul din Orhei implicat în numeroase scandaluri de corupţie, rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile

Foto: deschide.md

Ilan Şor, controversatul om de afaceri implicat în numeroase scandaluri de corupţie, incluzând cazul miliardului furat, rămâne în izolatorul CNA.

 

Ilan Șor rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul Centrului Naţional de Anticorupţie. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Buiucani, care a acceptat integral demersul procurorului, Adriana Beţişor.

 

Procurorul a declarat că a solicitat arestarea lui Ilan Şor pe motiv că acesta ar putea să aibă influenţă asupra persoanelor implicate în investigaţie, la fel cum ar putea să distrugă probe care i-ar demonstra vinovăţia. „Am soli­ci­tat apli­ca­rea măsu­rii pre­ven­tive pen­tru a nu per­mite să fie influ­en­ţate per­soa­nele implicate în dosar sau să fie dis­truse unele docu­mente”, a sub­li­niat Beţişor.

 

La rândul lor, avocaţii omului de afaceri s-au arătat revoltaţi de decizia luată de instanţă. „Suntem extrem de nemulţumiţi de acţiunile procurorilor şi ale judecătorilor. Nu a fost prezentată nici o dovadă clară. Nu există nici un motiv întemeiat pentru ca Ilan Şor să fie reţinut”, a declarat Denis Ulanov, apărătorul fostului premier. Aceştia vor contesta decizia Judecătoriei Buiucani la Curtea de Apel.

 

Totodată, în timp ce judecătoria Buiucani examina demersul procurorului, sute de susţinători al lui Ilan Şor au protestat în faţa instituţiei cerând libertate pentru primarul de Orhei. Protestatarii, majoritatea veniţi la Chişinău din Orhei, au scandat „libertate” şi au ameninţat că blochează drumurile naţionale dacă Şor nu este eliberat din arest.

 

„Suntem gata să blocăm drumurile naţionale, şoselele, până când nu îl vedem pe primar acasă” a afirmat o protestatară.

 

„Chiar dacă este vinovat, noi vrem să fie cercetat în libertate, astfel încât acesta să îşi poată continua activitatea în cadrul primăriei”, a afirmat o altă persoană prezentă la protest.

 

Ilan Şor a fost reţinut în seara zilei de 22 iunie pentru 72 de ore. Omul de afaceri şi actual primar al Orheiului este cercetat în calitate de învinuit într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani.

 

(Sursa: Epoch Times România)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here