Iata  de ce nu intra DNA in Primarie: apartamente la „mega-reducere” pentru ofiterii anticoruptie!

@ Inca un ofiter DGA a cumparat de la Primaria Iasi apartament la „mega-reducere”, la un pret de trei ori mai mic decat cel de pe piata libera @ Catalin Tibulca a cumparat de la primarie un apartament de 75 metri patrati cu doar 33.000 de euro si cu plata in 180 de rate @ 7IASI a dezvaluit in urma cu o saptamana faptul ca seful DGA, Gabriel Coman, a cumparat de la Primaria Iasi, cu doar 10.000 de euro, un apartament in buricul targului, pe Stefan cel Mare, care in conditii normale se vinde cu peste 100.000 de euro @ Ofiterii DGA prind ponturi imobiliare cu Primaria, dosarul in care Mihai Chirica si sefii municipalitatii sunt inculpati este dat uitarii, iar alte dosare nu au mai fost deschise @ „Intre toate acestea, exista vreo legatura?”, este intrebarea fireasca, care vine de la sine @ DGA este una dintre cele mai importante structuri anticoruptie deoarece asigura sprijinul atat pentru DNA cat si pentru Parchetul de pe langa Tribunal

Ofiterii anticoruptie de la Iasi prind super-ponturi imobiliare cu Primaria Iasi. Primarul Mihai Chirica doarme linistit, ba chiar clameaza lupta anticoruptie la televizor, desi este inculpat intr-un dosar penal deschis de DNA. Nici nu este deranjat cu alte dosare, desi scandalurile se tin lant, cele mai multe fiind legate de afaceri imobiliare. Daca intre toate acestea exista vreo legatura, este o intrebare de bun simt pe care si-o pune orice om pe care logica elementara nu l-a parasit.

Catalin Tibulca este ofiter cu state vechi la DGA, dar care s-a pazit prea putin de intrigi si scandaluri. Numele sau a aparut in diverse increngaturi alaturi de cele ale unor interlopi ori ale unor potenti oameni de afaceri. Altfel spus, Tibulca s-a incurcat cu cei de cealalta parte a baricadei.

 

 

 

 

Apartament de 3 ori mai ieftin in 180 de rate

Catalin Tibulca locuieste intr-un apartament al Primariei din 2004, cand a prins repartitie si a devenit chirias ANL. Anul trecut, Tibulca a depus cerere de cumparare a apartamentului, care a fost aprobata, in luna martie a aceluiasi an fiind semnat contractul de vanzare – cumparare.

Pentru achizitionarea apartamentului de 75 metri patrati situat in complexul ANL Gradinari, Primaria Iasi a stabilit un pret de doar 33.000 de euro. Altfel spus, Tibulca cumpara apartamentul cu 442 de euro metrul patrat. Pe piata libera, in aceeasi zona, apartamentele se vand cu 1.200 – 1.400 euro pe metrul patrat.

Ba mai mult, Catalin Tibulca a achitat un avans de doar 3.000 de euro, restul sumei din contract fiind esalonata in 180 de rate, pana in 2032.

Rate la banci pana in 2020

Conform declaratiei de avere, anul trecut, ofiterul Catalin Tibulca a incasat un salariu lunar de aproximativ 6.000 de lei. Familia Tibulca are contractate doua credite la banci, unul de 58.500 lei, iar al doilea de 27.000 de lei. Familia Tibulca scapa repede insa de povara ratelor, deoarece unul dintre credite va fi stins la finalul acestui an, in decembrie, iar cel de al doilea la sfarsitul lui 2020.

 

 

 

Seful DGA a platit 10.000 de euro pentru un apartament de zece ori mai scump

Saptamana trecuta, 7IASI dezvaluia ca un apartament de 100.000 de euro, situat pe bulevardul Stefan cel Mare, a fost facut cadou sefului DGA Iasi, comisarul-sef Gabriel Coman. Acesta a platit Primariei Iasi doar 10.000 de euro pentru apartamentul de aproape 90 de metri patrati, bani cu care in zilele noastre nu poti cumpara nici macar o camera de camin. Tranzactia a fost semnata in 2015 de catre Mihai Chirica, la cateva luni dupa ce Gheorghe Nichita a fost arestat. Primaria a pierdut spectaculos procesul deschis de Gabriel Coman la Curtea de Apel Iasi, dupa ce initial castigase la Judecatorie si Tribunal. Interesant este faptul ca seful DGA Iasi a castigat procesul la scurta vreme dupa ce DNA Iasi a dat solutii de clasare in dosare ce vizau magistratii de la instanta superioara.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here