Hop și așa!

După cum s-a anticipat, calculat, măsurat și răs-răsdiscutat, Johannis a confirmat pronosticul de unu solist, dar asta nu înseamnă că are vreun merit.

Este a nu știu câta oară când românii votează pe principiul „ba pe-a mă-tii“ sau „jos ăia“ fără a evalua cât de puțin ce vine în loc. Laitmotivul campaniei a fost unul limpede „jos PSD“ și n-am văzut elemente constructive care să rețină atenția, termenul de Românie normală nefiind explicitat în nici un fel.

Rămâne la nivelul fiecăruia să judece ce-i normal și ce nu, pentru că în accepția generală normalul este media acceptată la nivel de populație.

Inutil să mai zicem că ce-i normal la Dorohoi este anormal la Reșița, ori că ce-i normal în Belgia poate fi anormal la noi. Dar pentru adormit pulimea a mers și sunt convins că dacă se auzea din gura lui Johannis – MUIE PSD!, nu mai era turul doi. În fine, asta-i altă poveste.

Revenind la spațiul în care trăim, se cuvine să remarcăm că și la noi a fost un candidat la fotoliul de la Cotroceni, doar că nu a participat, dar s-a remarcat imediat după ce s-o dat tendința rezultatelor, printr-o formulă de adresare demnă de un președinte de țară, cităm: Dragi ieșeni, dragi români, dragi români de pretutindeni.

Exprimarea îi aparține junelui edil de la noi, bașca și baron de-o bună bucată de vreme, care a depășit cu mult aria de acoperire a responsabilității, derapând înspre românii de pretutindeni, care suntem convinși că sunt mișcați până la lacrimi de formula prezentă.

Restul intervenției, care poate fi admirată pe pagina domniei sale de pe Facebook, continuă de-o manieră demagogică ce-mi aduce aminte de discursurile activiștilor din epoca de aur, fraza următoare fiind o mică capodoperă a genului.

Zice dom primare, citez: Indiferent de cum a votat fiecare dintre noi, de acum nu mai suntem împărțiți pe partide, nu mai suntem divizați de orgolii, nu mai acceptăm lupte fratricide. De astăzi, suntem toți ieșeni, suntem toți români!

I-auzi una! Păi, nu cumva în decembrie 89, poporul a dorit pluripartidism? Democrație? Ce facem acuma, ne unim forțele într-un partid unic? Asta pe de-o parte, pe de altă parte Orban vorbește sus și tare despre depesederizarea patriei, dar dom Chirica nu și nu, musai trebuie să nu mai fie lupte fratricide.

Adică să fie cumva ca-n CL-urile unde domnia sa este „diriginte“ și toată lumea își dă mâna pe sub mese, indiferent de culoarea politică, pentru a trece oarece proiecte de interes, nu spunem de care.

În continuare veți citi: România suferă, Iașul suferă, romanii de pretutindeni suferă, iar de mâine acest lucru trebuie să se schimbe! Numai că, al dracu’, nu plânge nimeni!

În accepția junelui edil de la noi, România condusă de Johannis este într-o suferință și-acum este reales pentru altă epocă de suferință? După aceea, Iașul suferă.

Alo, nu vă supărați, cine conduce Iașul de-o bucată de vreme? Asta este meritul dvs. ca edil? Pentru ce să fiți ales încă o dată, dacă o ducem numai într-o suferință? A?

Dacă întoarcem foaia, nu am înțeles unde a văzut domnu primar atâta suferință și amar, că în traficul urbei vezi numai mașini de ultimă oră, locantele, inclusiv cafeneaua din Piața Unirii, sunt pline ochi la vreme de seară, ca să nu mai vorbim de hipermarketuri unde la final de săptămână găsești un loc de parcare numai cu slujbe. Așa suferință, să tot fie!

Continuarea este o mică secvență dintr-o dare de seamă cu limbaj forestier, reconstrucții, relansări … dar și cu precizarea că suntem de 30 de ani într-un dezastru, deci se impune un – Gata!. Și acuma întrebarea: Ce partid v-a propulsat în fotoliul unu din Roznovanu și mai ales cum? Asta în plin dezastru, evident. Nu v-a mustrat consțiința, ca-n plin dezastru să accedeți la butoane și să deveniți posesorul unor valori pe care presa vi le enumeră de-o bucată de vreme?

Numai de bine,
Văru

PS. Aș dori să cred că autorul textului în discuție a dat-o cu mucii-n fasole din cauză de niște pahare și ar fi o circumstanță atenuantă, dar BT-ul ar fi trebuit să-l dea posesorul contului de FB. Și dacă mnealui a zis OK, înseamnă că are o problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here