Havîrneanu, Muraru și jegul politic bun, bio, de la țară

despre găinațul politic cu ifose mesianice și balega toxică & moralizatoare

 

Nu-mi e deloc simpatic deputatul USR de Iași Filip Havîrneanu. În primul rînd fiindcă are în spate un trecut de breloc juvenil, în formă de prezervativ politic, al celebrei circărese useriste Cordette Chichirău. Trecut de care, chiar dacă s-a lepădat de mămica lui politică & mesianeză, nu s-a spălat suficient, fiindcă slinul produs  a fost destul de mare și încă duhnește.

I-am spus toate astea direct, într-o formă mai temperată stilistic, atunci cînd am observat că e implicat în ajutorarea refugiaților din Ucraina și i-am scris, ca și altor oameni implicați, pentru a-mi oferi gratuit serviciile de translator din limba rusă. Răspunsul junelui deputat userist, unul de funcționăraș mecanic de ghișeu, m-a convins că Filip Havîrneanu, la fel ca mulți lideri sau simpli useriști , e doar un fel de papagal 2.0 gonflat, care vrea să salveze Romînia, dar cade în fund la prima flatulență a unui cal de căruță rurală.

Zilele astea, deputatul Havîrneanu e în centrul unui scandal generat de felul penibil și incoerent în care a vorbit, pe tema războiului din Ucraina, de la tribuna Camerei Deputaților. În presă și în mediul politic s-a spus și s-a scris, aluziv sau direct, că useristul Havîrneanu era beat sau drogat, atunci cînd s-a cam făcut de rîs în parlament. Ba chiar s-a zis, voalat sau de-a dreptul, că drogurile sînt o obișnuință pentru fostul cățel de curte al deputatei Chichirău.

M-am uitat cu atenție la imaginile bizare cu deputatul userist de Iași. Cum am scris și mai înainte, Filip Havîrneanu a vorbit și a gesticulat atunci, fără nici un dubiu, într-un mod incoerent și penibil. Iar de la această constatare evidentă, chiar și pentru un copil, putem începe o discuție obligatorie. Fiindcă nu e deloc în regulă ca un deputat să se comporte așa, nu doar de la tribuna parlamentară, ci și în orice altă circumstanță publică.

Lingăii și lătrăii useriști au sărit repede, la fel ca pesediștii sau liberalii, cu argumente de găinaț mental, unele preluate de la cel în cauză : că deputatul Havîrneanu a avut un accident și ia medicamente puternice, care cauzează incoerență verbală, că chiar și așa a vorbit mai bine ca Ciolacu, Ciucă sau Maricel Popa, că săracu’ băiat e obosit de efortul pentru refugiați și e stresat de contactul cu prăpădul din Ucraina, că ăia care îl critică sînt pesediști sau putiniști etc etc. Adică arsenalul standard de replici al tuturor propagandiștilor, dobitocilor sau idioților utili de haită sau turmă politică, cu semn schimbat în funcție de partid sau de tabăra internă din partid.

Colac peste pupăza useristă, deputatul Havîrneanu s-a băgat singur și suplimentar în glod, și mai adînc, refuzînd public să spună care sînt substanțele / medicamentele care i-ar fi provocat acea bizară și penibilă prestație de la tribuna parlamentară. Și întărind astfel, într-un mod la fel de penibil, prostesc și auto-dătător de tesle inghinale, bănuielile că avea în creier, în momentul cu pricina, substanțe din cele pentru care un student oarecare poate ajunge în arest. Ori la spital, pentru analize de sînge și tratament, eventual psihoterapie.

Indiferent însă de motivul acelei prestații jenante a deputatului Havîrneanu, cîteva lucruri sînt evidente, dacă ne credem o țară din Uniunea Europeană, nu un trib din Botswana. Orice ar fi fost în creierul și în mintea ex-băiatului de mingi al agitatei Chichirău, el nu trebuia să ajungă într-un asemenea hal la microfonul din parlament. Un om fără autocontrol elementar nu poate conduce nici o căruță, dar’mite o țară. Prin prestația lui bizară, mucosul mental Filip Havîrneanu a compromis suplimentar și parlamentul, și USR, și Iașul, și cauza Ucrainei, și propria lui persoană, și eforturile pe care le-a făcut pentru cauza ucrainenilor atacați de Rusia putinistă. Deputații useriști ( care au declarat presei, anonim, că l-au văzut că-i buimac ) trebuiau să-l oprească din tentativa reușită de a compromite atîtea lucruri dintr-un singur foc. Restul sînt ieftineli verbale sau mentale. Sau ipocrizie de larg consum.

Dincolo de toate astea însă, începe mizeria standard a politicii, presei și nulimii majoritare. Un corifeu jurnalistic bahluiez, sponsorizat de un lider userist ex-fenechist, a mitraliat o salvă plină de sfîntă mînie proletaro-intelectuală, scriind, cu mai multe sau mai puține formulări străvezii, că deputatul Havîrneanu se droghează demult. Păi, dacă e așa, cei care au informații atît de clare despre această infracțiune n-ar trebui să facă, conform obligației legale, un denunț adresat organelor competente ale statului ? Mai ales că prezumtivul infractor e parlamentar, deci ipoteticul efect al consumului prelungit de droguri poate provoca vulnerabilități serioase statului romîn. Apropo, cu asta se ocupă, legal, SRI. Dl tovarăș Hellvig, băi Edi, care-i treaba, e drogat sau nu deputatul Havîrneanu ? Pune el sau nu în pericol statul romîn ?

Drogat e, în mod sigur, dar nu chimic, ci moral & psihologic, șeful PNL Iași, deputatul Muraru. Care a sărit ca un maidanez cu cravată la gîtul useristului Havîrneanu și al șefilor lui de partid, cerînd demisii și sînge politic pe pereți. Probabil că dl tovarăș lăberal Muraru se droghează cu sînge de porc, ori cu rezultate secundare ale digestiei porcine, de vreme ce flutură cu atîta nesimțire porcească steagul curățeniei politice, în timp ce are în ogradă niște mega-porcălani politico-administrativi și penali – multi-inculpatul Chirica Mihai, primar al Iașului, și colegul lui tablagist Alexe Costel, președinte al Consiliului Județean Iași . Ca să nu mai zic de primarul rural Butnariu, celebrul practicant al sexului în sediul primăriei, cu o elevă minoră, răpită de pe stradă.

Nu-mi amintesc ca slinul moral & lăberal Muraru să fi cerut, public, demisia reziduurilor politice amintite mai sus. Deși despre primarul Chirica s-a spus și s-a scris, public, în mod repetat, că bea în exces și se droghează. Iar multe apariții publice ale primarului pesedisto-liberal au fost ale unui om dus cu pluta, care vorbește ca un pacient psihiatric. Lucru subliniat în mod frecvent de presă și de liderii politici locali. Ori poate că Chirica foloseşte dugheală și prafuri bio, de la țară, deci pentru slinul moral Muraru e în regulă ? Cum e, micule lingău ex-fenechist Muraru ?

Desigur, paiul din ochiul papagalului mucos Havîrneanu e mai mare și mai periculos decît vagonul de bîrne înfipte în toate orificiile din ograda cu jeguri a liberalilor murăriști. Apropo, și despre limbricul politic Cîțu s-a spus / scris că se droghează. Lui nu-i ceri să demisioneze, tovarășe tenie lâberală Muraru ? Hai, măcar acu’, cînd nu mai e șeful tău de partid. Curaj, micule parazit intestinal …

Trăgînd linie, mai rămîne să vedem o ,, producătoare ,, de la gară venită la mitropolie, ca să țină predica de Paști. Ori un băiat de liceu, amețit de băutură sau de ,, iarbă ,, , bolmojind că el se suie într-un avion de vînătoare supersonic, ca să bombardeze Moscova. Și pe urmă o să salveze Romînia de politicieni ieftini, proști, tîmpiți sau mînjiți.

Gata, mă duc să mă droghez și eu cu niște leurdă și un pahar de vin de la țară, roș, acrișor și rece. Slavă cutiilor ucrainene care ne conduc ! Slavă oilor care suportă ciobani tîmpiți și cîini de stînă lupiți !

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here