Hai să …

dăm mână cu mână … De ce? Cui îi mai arde să facă treaba asta, când e un frig afară de mor bateriile la mașini și ca să-ți iei una nouă … e închis peste tot, că e liber? A doua interogație ar fi cu cine? Că dacă ar trebui să faci treaba asta, trebuie să-ți scoți mănușile și nu-i deloc plăcut contactul extremităților cu gerul de afară. Asta una. A doua, nu se mai înghesuie nimeni să se afișeze la datul mâinii, din motive diverse. Dragnea nu riscă, pentru că, ori s-ar lăsa cu înjurături de mamă, ori nu pornesc autocarele ca să-i care pe „simpatizanți“. Gândul că nu a dat mai nimic regiunii în care citiți această gazetă, nu cred că-l împinge să se expună în Piața Unirii, alături de primarul pe care l-a dat jos din tot ce înseamnă partid. Deci, nu. Parlamentarii de Iași? Puțin probabil. Au cam dat-o cu mucii-n fasole, și cei din „partid“ și cei din afara lui, iar ca să dai mâna cu cel ce a pus pe tapet evaziunea în cazul găinilor ouătoare sau cu susținătorii modificărilor legilor justiției, parcă nu încălzește pe nimeni.

Pentru ce? Singurii care au recurs la metoda asta, au fost cei de la MISA și nu au simțit nimic în afară de Bivolaru, care-i la beci și nici cei din afară nu se simt prea bine, decât în grupuri mici sau individual, după cum le dă mâna și lor. Pentru ce să dăm mână cu mână, că ar însemna că ambele să fie ocupate și … cu ce să mai apuci un vin fiert sau o plăcintă dată de primăriile atinse de fiorul festiv al evocării unor vremuri apuse? De ce numai atât? Pentru că nu-s bani ca altă dată, când veneau președinți, miniștri și oameni grei, de se rupeau flecurile la cizmele doamnei Gavrilă de atâta horă portocalie în primul cerc, iar cazanele cu fasole abia erau urnite și sarmalele imposibil de numărat. Plus de asta, pe 24 e liber, mai este joi și apoi vineri și … e loc de o minivacanță sau o evadare la munte, unde e mult mai strașnic de stat la o țuică fiartă decât la dat mână cu mână.

Pentru ce să mergem să secăm Milcovu? Dar nu așa, ci dintr-o sorbire. Oameni buni, acolo-i Oprișan și nu cred că ar accepta să se întâmple fapta asta pe degeaba. Aveți bani? Ok. Plătiți și secați ce vreți. Că nu-i nici navigabil, nici debit nu are și nici ecologiști înciudați care să se bășice de ecosisteme și altele de genul.

Așa că, cea mai adevărată horă a unirii e cea de la bloc sau de la casă, că din toată sărăcia se găsește un pahar de ceva tare, o sarma ori o ciorbă lungă până la genuchi, care să înlesnească un șpriț de vin descleștător de limbi și spirite și apoi să vezi opoziție!. Cu oameni de nădejde, dar nu mulți, din nefericire.

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here