Hai la Athos cu grăbire

Este un obicei relativ recent extins de a se pleca înainte de Paște la Athos, unde păcatele se mărturisesc discret și departe de urechile indiscrete, bașca se iartă pe bandă rulantă, astfel că cei ce se întorc sunt mai ușori cu câteva kile bune.

Trendul nu l-a ocolit nici pe fostul dom vice Gabi, care înainte cu ceva vreme făcea drumul cu mașina și nici nu oprea pe drum, că dormitul este scump în afară, mai cu seamă dacă nu ești din partea locului unde oprești. Anul ăsta, domnia sa a fost răsplătit pentru sârguința sa întru mântuirea sufletului și spălarea păcatelor, cu un drum tot până la Athos, dar cu avionul și cu tot tacâmul de aeroport, astfel că a fost mult mai plăcut și mai gustat, mai cu seamă că a fost de pleașcă.

O seamă de șoapte din anturajul antepomenitului spun că pelerinajul ar fi fost generos suportat de starostele afacerii cu stâlpii de pe splai, adică dom Gafița, care cu ocazia asta a văzut și el cât costă să scapi de păcatele fiscale, plus altele pe care numai domnia sa le știe. Rămâne de văzut dacă acatistele lui dom Gabi îl vor proteja și de cei de la trei litere și de cei de la partid, ca să nu mai pomenim de o seamă de procese, Amin!

Călugăru Nevasile

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here