Habarlagiu, adjunct de pîrţ

Dacă un om care nu s-a tîmpit ( cum e moda acum ) ar vrea să vadă în ce hal de degradare a ajuns Iaşul, i-ar fi de-ajuns să se uite la duetul de circ grotesc care conduce, de cîţiva ani, fosta capitală a Moldovei : primarul Chirica şi cumătrul lui, viceprimarul Harabagiu. Un pitic mental ultra-gonflat, secondat de un pechinez găşcal subdezvoltat şi agresiv, cu apucături de mahala mîloasă.

Ultimul episod din Consiliul Municipal, care l-a avut în prim-plan pe secundantul primarului, a arătat din nou cît de primitiv e acest băietan de pripas, care n-a depăşit nivelul de chelner mental, devenit  jmecher de cartier şi apoi şef de tur la moara de vînturi.

Dar asemenea pîrţuri umanoide, care strică aerul în tot oraşul, n-ar exista fără găinaţurile în costum care alcătuiesc majoritatea din Consiliul Municipal. Găinaţuri pesediste sau pseudo-pesediste, găinaţuri pseudo-liberale, găinaţuri băsisto-moviliste. Cînd găinaţurile mentale şi morale conduc un oraş ca Iaşul, e logic că un adjunct de pîrţ se crede bombă atomică. Deşi e doar o grenadă de mînă, plină cu gaz intestinal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here