Greu la deal, greu și la vale

Am scris, nu demult, despre o tentativă de moșmandă care trebuia să se închidă la nivel de CeLe, în care erau introduși prin băgare cumătrii din Roznovanu și vreo doi liberali, moșmandă care s-o fâsâit într-un mare fel și terenul, care trebuia să fie numai bun de-o casă peste casă, o rămas la locul lui.

Da, numai că ortodoxul care voia altfel o marcat banu, așa că procesul trebuia continuat, ca să nu se ajungă la arătat de buca obrazului și vorbe de scădere. Și-o continuat, că nea Costel de la partidul cu săgeată și-o chemat la apel conselierii și-o luat-o băbește, adică unu și cu unu face doi. Dacă pentru alte proiecturi era unanimitate și toată suflarea liberală era la unison, când o venit treaba cu moșmanda, ăia care au votat pe dos data trecută s-au întors, respectiv nenea Boz și dom Alexe, în vreme ce oamenii lui dom candidat la primărie și fost la avioane, s-au pus de-a curmezișul, adică un mare „nu“.

Vă dați seama că cineva o luat foc și-ndată ce-o ajuns acasă, o seamă de conselieri s-o trezit cu telefon pe firu scurt de la șăfu din Podu Roș. Ce-o urmat este lesne de înțeles, că lista pentru la anu o să mai conțină două nume, Dornean și cu Jugrin, singura condiție fiind ca să ridice dreapta la semnal.

Și-o ridicat-o și la ultima ședință de CeLe la proiectul moșmandei pomenite, numai că doi din partidoi o dat-o cu mucii-n fasole și o votat de-a hăisa, astfel că acuma, dom Alexe trebuie să umble pe la alte corzi sensibile, să nu iasă cu vorbe grele. Naseul, dom Costel, tare naseul, că lumea-i lacomă și fără prințipuri,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here