Gianina, ai speriat găina !

Precum v-am mai spus, Gi(e)anina Poroşnicu un fel de avocată celebroasă ( nu cerebroasă ), dar mai e’zact e dăcît mama pădurelnică a kitschului cu robă avocăţelească. Plus că sînt justiţiabili care zic chestii cam naşpa despre reci-diva multi-lateral dezvoltată a baroului bahluiez. În fine, lume ră, ci s’ mai vorghim …

Şi ce dacă … ? Păi, dacă primarele Quirica e mare fan a’ Gi(e)aninii, vra’zică ea e un fel de munament viu ( nu ca-casa ei, care e munament mort ), deci tre’ să ştim dacă e bine-mersi ori dacă n-a furat-o vreun bulibaş din Utar Pradesh. Sau, în fine, din Ciurea, ca să nu umflăm aiurea bugetul telenovelei.

Deci, iaca cum e treaba : într-un interviu publicitar ceva mai vechi, diva Gi(e)anina ne povestea ce băiat delicat e celebrul proxenet Ion Clămparu,  zis ( pardon ) ” Cap de Porc „. Dar într-un interviu publicitar recent, duamna Jieanina nu-i mai înalţă ode delicate proxenetului Clămparu. Fiind ea ocupată cu auto-odele. Asta în caz că presupusul gurnalist care semnează aşa-zisul interviu ( numitul Păunescu Nelu ), n-ar fi reuşit să administreze doza necesară de masaj dorsal.

Dincolo de revărsarea mirobolantă şi incontinentă de zeamă linguală, pseudo-jurnalistică, un lucru e clar : duamna adfocată Gi(e)anina are mari probleme cu memoria. Altfel n-ar povesti chestii de rîsul curcilor : că era ” comandantă de detaşament ” în Uniunea Tineretului Comunist, deşi funcţia asta exista doar la elevii mai mici, din Organizaţia de Pionieri ; că purta ” costumaţia de utecist ” , deşi doar pionierii aveau costum special, uteciştii purtînd doar uniforma obişnuită de elev. Ş.a.m.d. Dar amnezia asta e scuzabilă, cumva : cine stă mult timp pe lîngă primarul Chirica, se poate resimţi de la norul de  praf alburiu, ca un  nimb, ce pluteşte în jurul providenţialului primar pitic.

În rest, o credem pe duamna Jieanina : că a învăţat în Păcurari ( nu în Păcureţ ), că-cînta la mandolină cu pedale, că scri(e)a poizii, că a dat şi a luat bacaloriatu’ etc etc. Decît o întrebare ar mai fi : senzaţia de catifelaţie generată de nelul păunesc a fost la fel de moale ca aia de la ultimul interviu, sau băiatu’ a adăugat şi o tuşă de tuşeu dorsal sobru, răzeşesc, bio, ca de la ţară … ? Nu de alta, da’ poate are nevoie de un interviu revigorant şi dl avocat Mişu Vlasov. În pîrnaie sau în dosul curţii, astea de-acum sînt detalii cu care profesioniştii nu se mai în-curcă. Doar se în-găinează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here