Gheorghe Flutur: ‘Dacă aș spune că merg cu PSD, semăn a om slab care are nevoie de cârjă’

Prim-vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, a explicat într-o apariție la Antena 3 că în ochii electoratului liberal, o candidatură comună cu PSD ar fi percepută ca o slăbiciune. Flutur a subliniat importanța ca PNL să „meargă pe picioarele proprii” și să demonstreze independența, evitând asocierea cu PSD, pe care a caracterizat-o ca pe o formă de „nevoie de cârjă” sau semn al unei vulnerabilități.

Cu toate acestea, Flutur a lăsat deschisă posibilitatea reluării unei alianțe cu PSD în viitor, mai ales dacă nu vor exista alternative viabile pentru guvernare. El a menționat că, în condițiile actuale, nu vede o soluție mai bună decât colaborarea cu PSD, indicând că se va orienta către cea mai potrivită opțiune pentru a guverna România, dacă PNL nu va reuși singur.

La începutul lunii noiembrie, PNL a luat decizia de a merge singur la alegerile din 2024, renunțând la inițiala idee de a forma o alianță cu PSD. Această hotărâre a fost luată în mod unanim de către PNL, care a optat pentru candidaturi pe liste proprii. Nicolae Ciucă și-a manifestat intenția de a fi candidatul PNL la prezidențiale.

Echipa de campanie a PNL pentru alegerile europarlamentare va fi condusă de secretarul general al PNL, Lucian Bode, și va include membri importanți precum Dan Motreanu, Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, Vasile Blaga, Ilie Bolojan, și Thuma Hobert, cu secretarul executiv al comisiei fiind Remus Borza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here