Gest uimitor al unei fetițe din Iași: și-a scos la vânzare jucăriile pentru a avea grijă de câinele adoptat

O fată de 12 ani din Iaşi a găsit o modalitate inedită de a face rost de bani pentru tratamentele şi îngrijirea puiului de căţel abia adoptat. Nu vrea să primească ajutor de la părinţi, aşa că a amenajat în faţa blocului o tarabă şi vinde tot ce nu mai foloseşte. Până acum a strâns 500 de lei, bani cu care şi-a dus animalul la veterinar, a cumpărat mâncare şi o lesă, scrie Digi24.

 

Ca să aibă cu ce să îl întreţină pe Bruno, un căţel simpatic, în vârstă de două luni, Daniela vinde în faţa blocului, tot ce nu mai foloseşte. Jucării, cărţi, bijuterii sau cd-uri cu muzică. Cel mai scump lucru costă 20 de lei.

 

„Ca să am grijă de el, ca să nu fie un căţel abandonat, pentru că sunt toţi căţeii care au şi ei nevoie de un cămin. Cel mai mult cărţi, cărţi s-au cumpărat, această masă era plină cu cărţi, şi aceasta era plină, vaze s-au vândut multe, pluşuri,” spune Daniela Dragomir.

 

 

Ideea copilei este împrumutată din conceptul americanilor „yard sale”. Străinii fac acest lucru de generaţii întregi. Dar la noi, nu toată lumea vede cu ochi buni gestul.

 

„Unii oameni spun că nu strângem bani pentru el, strângem bani pentru noi ca să ne luăm sucuri. Dar dacă nu ne cred, n-am ce să le fac,” adaugă Daniela.

 

Fata este sprijinită şi de fraţii ei. Copiii au susţinători.

 

„M-a impresionat curajul ei, m-a impresionat felul în care sunt educaţi,” spune un localnică.

„Mi se pare o chestie excepţională, nu ştiu. Eu sunt iubitoare de animale,” adaugă alta.

 

 

Specialiştii spun că o astfel de iniţiativă este benefică în dezvoltarea copiiilor.

 

„Încearcă să dea o utilitate lucrurilor din casă. A găsit într-adevăr o formă foarte ingenioasă pentru a face rost de ceea ce are nevoie. Prezenţa unui animal responsabilizează, creşte gradul de empatie, nivelul stimei de sine,” explică Roxana Mihai, psiholog.

 

În doar patru zile, fata a strâns 500 de lei, bani folosiţi la veterinar, pentru tratamente dar şi la pet shop.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here