Germania a pierdut urma a 130.000 de migranţi înregistraţi

Guvernul german a anunţat vineri că autorităţile nu ştiu unde se află 13% dintre cei un milion de migranţi înregistraţi în 2015 şi că aceştia nu sunt prezenţi în locuinţele în care au fost trimişi, relatează AFP în pagina electronică.

„Cauzele posibile (ale absenţei acestor migranţi) ar putea fi, de exemplu, o întoarcere în ţara de origine, continuarea călătoriei către altă ţară sau o intrare în ilegalitate”, afirmă Guvernul într-un răspuns scris la o interpelare din partea Partidului Die Linke (Stânga), transmis AFP de către această formaţiune.â

 

O altă posibilitate este o dublă înregistrare în sistemul EASY, pentru migranţii care doresc să depună o cerere de azil, pe baza căreia le este atribuită o locuinţă într-unul dintre landurile germane. Acest sistem a înregistrat 1,09 milioane de migranţi în 2015 – un record în Germania şi Europa. Depăşite de acest aflux, autorităţile au adoptat la sfârşitul lui 2015 şi începutul lui 2016 o serie de măsuri în vederea unei accelerări a examinării cererilor de azil şi totodată a expulzărilor, care să le ofere în acelaşi timp o mai bună viziune de ansamblu.

 

Germania tocmai şi-a creat primul fişier în care centralizează identităţile tuturor migranţilor înregistraţi, iar toţi urmează să primească un document de identitate cunoscut sub numele de „dovadă de sosire”. Pe de altă parte, Bundestagul – Camera inferioară a Parlamentului german – a adoptat joi o lege care prevede, între altele, ca orice migrant care nu se prezintă la locuinţa în care a fost trimis să nu beneficieze de toate ajutoarele sociale.

 

Aproape unul din opt migranţi care au sosit în Germania „dispare” după ce a fost înregistrat, scria de asemenea cotidianul Sueddeutsche Zeitung în ediţia de vineri, citând informaţii de la Ministerul de Interne, potrivit DPA. Aceste informaţii apar la o zi după ce ministrul Migrării şi Refugiaţilor (BAMF) Frank-Juergen Weise a declarat că autorităţile nu cunosc numele şi identităţile a până la 400.000 de persoane de pe teritoriul Germaniei.

 

Ministerul aprecia că situaţia este tot mai dificilă, din cauza unei lipse de informaţii la care a condus de neimplementarea regulamentelor de la Dublin, care prevăd ca cererile solicitanţilor de azil să fie procesate în acele state membre UE în care au pătruns pe teritoriul Uniunii. Autorităţile germane au solicitat în 2015 altor state membre UE să primească înapoi unul din zece migranţi. În 2014 erau trimise astfel solicitări în unul din cinci cazuri.

 

Germania a suspendat anul trecut, pentru o perioadă scurtă de timp, regulamentele de la Dublin în cazul sirienilor care fug din calea războiului civil din ţara lor.

 

 

(Sursa: independent.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here