Generalul guşter şi crocodilii de baltă

Precum v-am mai povestit şi cu alte prilejuri de rîsu’ – plînsu’, nea generalu’ rezervist Vasile Roman e un filozof comic & constipat al politicii ieşene, cu izmene de luptă pontiste, marca Pro Romînia.

Fostul atîrnător al primarului Chirica crede probabil că filosoful Kierkegaard era de loc de pe la noi, neam cu alde Chircă-n Gard de la Osoi, aşa că mitraliază permanent şi împrăştiat, ca-n Kandahar, cu tot felul de cogitaţiuni profundeze, care umplu de extaz metafizic bucătăresele de cazarmă, plotonerii izmănari şi mareşalii de submarine aeriene.

Daaa, Charles de Gaulles e mic caporal pe lîngă nea generalu’ Vaxile Roman şi salba lui de profundităţi sclipitoare. Cum le zice el, dom’ jeneral, mai rar, bibicule … Păi, degeaba l-or fi luatără lîngă ei corifeii Chirica & Ponta … ?

Mă rog, ce-o fi vrut să spună tov. jeneral Vasile cu poza aia în care apare el şi-un crocodil ( pusă pe feisbucul din poligonul propriu ),  rămîne să aflăm la următorul summit al NATO. Pînă atunci, să ne bucurăm că bunul domn zeu ne-a fericit cu prezenţa unuia cu simptome post-traumatice mai blînde, nu ca ale altui general ieşean, vestitul pacient Mircea Chelaru. Nea Vasile, nu pleca, stai aici-şa, de pază, cu crocodil cu tot, să nu vină Chelaru, cu dinozaurii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here