Generalu’ lu’ Chirica o coteşte englezeşte

 

Nea ghenăralu’ rezervist Vasile Roman ( ăla care s-a năimit consilier de aviaţie suptterană al primarului pitic Chirica ) continuă cu noi faze de penibil caşchetăresc ( precizare pentru dămile din cumetria politică Pro Romînia  : caşcheta e numele popular al castronului ăla cu cozoroc, purtat pe cap de subofiţeri, ofiţeri şi generali ).

Intrat ( la ordin, cu plăcere ! ) în turma politică a cîrlanului neo-securist Ponta, nea Vasile gheneralu’ a fost pus şi el, ca bibelou cu uniformă militară, pe o poziţie de umplutură de pe lista cu catindaţi euro-parlamentosani. Cam ca pensionarul mort din banc, pus în geam de nepoţi, ca să-l vadă poştaşul şi să le plătească urmaşilor pensia răposatului.

Din poziţiunea lui de catindat aprig ( precum fularul în sac ), nea Vaxile gheneralu’ a criticat de zor prestaţiunea dictatorelui Dragnea şi al celor care au organizat recentul miting pesedist de Iaşi. Ceauşescu, Kim Ir Sen şi alte alea, cam asta răzbătea din aluziunile indignate ale lu’ nea gheneralu’ pendulii.

Dăcît că un omulean i-a pus o întrebare simplă : bre, da’ cînd lu’ şefu’ matale politic, plagiatorul Ponta, i se organiza, ca şef suptprem al PSD, un mega-miting electoral, pe Stadionul Naţional, aia nu era o chestie ca pentru Kim Ir Sen  ?

La întrebarea asta, nea Caisă caşchetarul a răspuns aşa : ” No answer. No comment. You are right. Hope he will not repeat it ever „. Pam-pam. Adică şi cu sufletu-n raiul pontist, şi cu pendula de paradă-n contur. Plus englezeala di om intelijent, frate …

Bre, nea Vaxile, vezi c-a mai fost un caşchetar, un neo-miliţian-şef numit Şoric, care-o ardea pe la televizor cu tupeu şi cu englezisme de-alde ” Cheiz clozd „. Şi nu prea i s-a mai deschis paraşuta, la aterizarea forţată din funcţie. Aşa că vezi ce faci cu englezismele astea de circu’ Klutzky …

Precizare pentru dămile din cumetria Pro Romînia : ” paraşută ” nu-i ce credeţi că e, chiar dacă e tot cu şfori şi tot foarte deschisă, la aterizare. Iar pentru nea Vaxile ghenăralu’, o întrebare : bre, nea caşchetă, cu ce te-au prins ăştia la belciug, de te plimbă ca pe ursul de la circ ?

Insh’Allah, cum se zice pe la noi, prin Jallalabad. Şi o consolare pentru cașchetarul pontist : în doi ani, şi restu’ zile, scapi de hainele civile. Hai, liberare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here