Garantat Chirica și Dragnea: el este Marele Nimeni plătit cu 400.000 de euro din banii ieșenilor

„Am avut o discuție cu Mihai Chirica și cu Liviu Dragnea și au fost oamenii principali care m-au convins să candidez la Iași” – spunea în toamna lui 2016 Nicolae Bănicioiu, în prezent deputat de Iași @ Actualul liberal Mihai Chirica l-a impus pe Bănicioiu în 2016 pe poziția a doua a listei de candidați a PSD la Camera Deputaților @ După ce a fost ales parlamentar, Nicu Băncioiu a mai văzut Iașul doar la televizor @ Mandatul de parlamentar al lui Băncioiu îi costă pe ieșeni aproximativ 400.000 de euro (indemnizații, diurne, sume forfetare, cazare, deplasări etc) @ Nici măcar pe pagina de facebook Bănicioiu nu face referire la Iași @ „Salvați Spitalul Urlați!” sau „Alături de Gabi Ispas în Sectorul 4”, sunt noile teme electorale acestuia @ În 2016, Chirica a garantat pentru Nicolae Bănicioiu, iar la patru ani distanță, în 2020, Mihai Chirica „face echipă pentru Iași” și garantează pentru Costel Alexe

În urmă cu patru ani, când Iașul nu era „Oraș Regal” și nici Chirica liberal, primarul le cerea ieșenilor să-l voteze pe Nicolae Bănicioiu pentru un post de parlamentar. „Rugat frumos” de Mihai Chirica și Liviu Dragnea (vezi video), Nicolae Bănicioiu se lasă înduplecat.

„Am avut o discuție cu Mihai Chirica și cu Liviu Dragnea și au fost oamenii principali care m-au convins să candidez la Iași”, spunea Nicolae Bănicioiu în 2016, în fața presei și camerelor de filmat.

Mihai Chirica, autorul listelor de candidați PSD la alegerile parlamentare din 2016, îl impune pe Băncioiu pe o poziție eligibilă, locul doi, imediat după Camelia Gavrilă.

PSD a câștigat alegerile fluierând și Băncioiu a aterizat din nou în Parlamentul României, urmând să reprezinte pentru patru ani circumscripția electorală nr. 24 Iași.

Bănicioiu, parlamentar de Iași: „Salvați Spitalul Urlați!”

Patru ani de zile, deputatul Nicolae Bănicioiu nu a pus piciorul prin Iași, decât la câteva agape ale colegilor de partid. La sfârșitul lui 2018, acesta l-a urmat pe Victor Ponta la Pro România, dar noua opțiune politică nu i-a schimbat perspectiva asupra județului pe care îl reprezintă în Parlament.

Bănicioiu este activ în campania electorală de la localele din 2020. Participă la acțiuni electorale, dar nu în Iași, ci în București, Prahova sau Timiș.

Pe 10 septembrie, Bănicioiu a participat la acțiuni electorale în județul Prahova. „Spitalul din Urlati – Prahova trebuie mentinut functional. Salvati spitalul Urlati !”, este semnalul de alarmă pe care deputatul de Iași îl trage pe pagina sa de facebook.

Din aceeași sursă aflăm că pe 6 septembrie, Bănicioiu a fost la Lugoj, unde a asistat la o slujbă religioasă la care s-a simțit în siguranță: „La Lugoj am intilnit iar o echipa frumoasa si dornica de a da culoarea si dinamismul orasului de odinioară. (…) Duminica am fost la slujba de la biserica Sfantul Vasile cel Mare din Dumbrăvița unde am fost placut impresionat de modul in care preotii au organizat si tinut slujba( o sa vedeti in poza).M am simtit in siguranta si linistit alaturi de ei.”

În urmă cu trei zile, Nicu Bănicoiu a bătut străzile capitalei pentru a fi alături de candidatul Pro România la Primăria Sectorului 4.

„Am fost zilele acestea alaturi de Gabi Ispas in sectorul 4.Un sector la a carei dezvoltare am contribuit si eu in timpul guvernarii Ponta”, mai punctează deputatul de Iași.

 

 

Absentul Bănicioiu ne-a costat 400.000 de euro

Un parlamentar costă o căruță de bani: pe lângă indemnizația consistentă, de peste 10.000 de lei pe lună, acesta mai beneficiază de sume forfetare, pentru care în mare parte nu trebuie să depună documente justificative, primește bani pentru cazare, transport, telefon etc. În patru ani de mandat, costurile cu un parlamentar se ridică la 400.000 de euro, fără să luăm în calcul cheltuielile pentru deplasările externe efectuate „în interesul poprului”.

Cum și cât cheltuie statul cu un parlamentar explică cel mai bine chiar deputatul USR Iulian Bulai într-un interviu acordat pentru Digi 24, în decembrie 2018: „Un parlamentar primeşte o indemnizaţie lunară netă de 10.000 de lei. Mai primeşte, de asemenea, dacă este din provincie, dacă nu este din Ilfov sau Bucureşti, suma de 4.600 de lei pentru cazare în Bucureşti. Mai primeşte de asemenea o sumă forfetară pentru cabinetele parlamentare şi activitatea parlamentară din circumscripţiile electorale care înseamnă 25.000 de lei, dintre care jumătate sunt decontabili, jumătate sunt luaţi pe declaraţie pe proprie răspundere. Mai primeşte un parlamentar 1.400 de lei, transport în circumscripţia electorală. Mai primeşte, depinzând de numărul de zile pe care îl petrece în Parlament, o diurnă care cred că este în jurul a 200 de lei. Mai sunt telefon, tabletă, transport gratuit cu trenul – CFR, indiferent unde, atât la clasa 1, cât şi la vagon de dormit, cât şi o călătorie dus întors către circumscripţia electorală cu avionul. În total, peste 40.000 de lei.”

Un parlamentar leneș

Un scurt rezumat al activității deputatului Nicolae Băncioiu din decembrie 2016 și până în prezent, conform site-ului Camerei Deputaților, www.cdep.ro.

Propuneri legislative: 17 dintre care 3 concretizate

Întrebări și interpelări: 2

Luări de cuvânt: 11 dintre care una a fost depunerea jurământului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here