Funcționari din MAI, Transporturi și APIA prinși cu averi nejustificate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a făcut publice rezultatele unor investigații care aruncă o lumină asupra unor potențiale abuzuri și conflicte de interese în rândul unor funcționari de rang înalt din Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, precum și din Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

1. Suciu Corina – APIA și Primăria Mun. Baia Mare

Suciu Corina, funcționar public în cadrul APIA – Centrul județean Maramureș și fost funcționar public în cadrul Primăriei Mun. Baia Mare, se află sub investigație pentru posibila săvârșire a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Agenția susține că, în calitate de funcționar public în Primăria Mun. Baia Mare, a favorizat o societate comercială în care mama sa deține funcția de administrator. De asemenea, este suspectată de fals în declarații pentru omisiunea contractului dintre Primărie și respectiva societate în declarațiile sale de interese.

2. Goran Mihai – Ministerul Afacerilor Interne

ANI a constatat o diferență nejustificată de 107.116 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Goran Mihai, fost funcționar public cu statut special în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Agenția a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Ploiești pentru a investiga modificările patrimoniale și veniturile lui Goran Mihai și ale familiei sale în timpul exercitării funcției publice.

3. Deușan Marina Daniela – Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Directorul Direcției Avizare din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Marina Daniela Deușan, este în vizorul ANI pentru avizarea unei împuterniciri care a dus la numirea sa în funcția de membru provizoriu al Consiliului de Administrație al Metrorex. Această acțiune a încălcat prevederile legale privind conflictele de interese și a condus la acordarea unei remunerații lunare fixe membrilor provizorii.

Agenția Națională de Integritate continuă să investigheze aceste cazuri și a sesizat autoritățile judiciare competente pentru posibilele infracțiuni comise de funcționarii menționați. Persoanele evaluate au fost informate despre începerea procedurii de evaluare și au fost notificate cu privire la drepturile lor în acest context.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here