Fostul prefect, Radu Prisăcaru, este în sfârșit liber!

După mai multe încercări nereușite, care îl aduseseră în pragul disperării, fostul prefect al judeţului Iaşi, Radu Prisăcaru, a aflat astăzi vestea cea mare. Conform unei decizii a Tribunalului Brașov, Prisăcaru este din nou liber, dar chiar si asa a trebuit sa tremure putin, instanta amanand ieri, cu 24 de ore, luarea acestei hotarari, din lipsa de… timp pentru deliberare.

De altfel, Radu Prisăcaru a vrut să fie pus în libertate încă din toamna anului trecut, atunci când a cerut liberarea condiţionată şi în baza a trei lucrări ştiinţifice pe care le-ar fi redactat în spatele gratiilor. Magistrații au luat în considerare doar lucrarea „Stadiul Implementării economiei verzi în România şi studiul comparativ cu alte ţări europene şi non-europene“, în schimbul căreia Prisăcaru a primit o reducere cu 30 de zile de pedeapsă.

Fostul prefect al județului Iași a fost condamnat în 2014 la patru ani de închisoare în dosarul „Mită la prefect“, fiind acuzat de fapte de corupţie ce ar fi fost comise în anul 2006. Prisăcaru a fost acuzat de DNA că ar fi cerut, prin intermediari, o mită de 3 hectare de pământ pentru a retroceda o suprafaţă de teren mult mai mare soţilor Norina şi Dorin Forna, denunţători în cauză. În afacere ar fi fost implicaţi şi avocatul Toni Baltag şi Flavius Ioniţă, ambii fiind condamnaţi la câte trei ani de închisoare după ce, în primă instanţă, fuseseră achitaţi. În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi omul de afaceri Cristian Maftei, un apropiat al liberalilor ieşeni. Acesta a primit şase ani de închisoare după revocarea unei pedepse mai vechi. Maftei este dat în urmărire generală de a doua zi după ce a fost condamnat, el nefiind găsit de atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here