Foștii salariați de la Fortus fac greva foamei pe treptele Prefecturii

Paharul nemulțumirilor unor angajați ai firmei SC Fortus SA s-a umplut acum câteva zile și astfel aceștia au hotărât să intre în greva foamei pe o perioadă nedeterminată, pe treptele Prefecturii. Este vorba despre 12 ieșeni care nu au găsit altă formă de protest pentru a obliga autoritățile să le comunice situaţia salariilor restante.

„S-a întrunit recent comitetul creditorilor şi s-au nominalizat în lista cu creditorii Fortus un număr de 73 de salariaţi, în condiţiile în care noi suntem 400. Vrem să ştim şi noi pe ce criterii preferenţiale s-au ales aceştia. Noi stăm aici toată ziua, şi la noapte! Sunt trimise la prefect cel puţin şase memorii, din care patru am trimis eu personal. Am fost la ultimii patru prefecţi, de pe 20 aprilie 2015 tot mergem. Am trimis scrisori şi la preşedinte, deputaţi, DNA, ITM, etc. Avem răspunsuri de la ITM în care spun că ne veghează cu celeritate! De patru ani şi patru luni avem restanţe salariale, am ultimul fluturaş. Să ne dea în şomaj, un ajutor social… Orice accept, dar să nu-mi fie călcată demnitatea în picioare”, a declarat Monica Bene, şefa secţiei de tratament termic secundar la fostul Combinat de Utilaj Greu.

Toţi greviștii au peste 50 de ani şi aşteaptă câte aproximativ 50.000 de lei, salarii compensatorii de la Fortus. Salariaţii Fortus au ieşit în stradă în contextul în care societatea se află în insolvenţă de 10 ani şi ar putea intra în faliment pentru a patra oară…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here