Fost prefect al Iașului, LEGAT CU LANȚURI DE COPAC. Mai mulți ieșeni au protestat împotriva construirii unei parcări în centrul orașului

Sursa foto: Facebook

Un grup de ieșeni a participat, aseară, la un protest neautorizat pe esplanadaTeatrului Național „Vasile Alecsandri”. Oamenii și-au manifestat nemulțumirea față de proiectul Primăriei privind construirea unei parcări subterane în zonă.

 

Protestatarii, susținuți și de specialiști în domeniu, spun că proiectul ar transforma zona într-un „mic deșert” în plin centrul Iașului.

 

Manifestarea, liniștită la început, s-a animat odată cu prezența în rândul protestatarilor a fostului prefect Dragomir Tomașeschi, lider al filialei ieșene a Forței Civice. Acesta, împreună cu mai mulți participanți, printre care și foști angajați ai CET, s-a legat simbolic cu lanțuri de unul dintre platanii de pe esplanadă.

 

„Vreau să-i trimit un mesaj domnului primar Nichita şi viceprimarului Chirica, să nu se atingă de aceşti copaci pentru că noi ca ieşeni, ca oameni născuţi aici în Iaşi, ţinem la acest parc. Le transmit public că vor cunoaşte mânia Forţei Civice dacă vor fi tăiaţi aceşti copaci”, a spus Dragomir Tomaşeschi.

 

Declarațiile sale au fost susținute de participanții la protest, printre care s-au mai aflat și lideri ai Partidului Ecologist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here