Fost ministru ieșean, executat de Sărbători pentru datorii colosale la întreținere: 15.000 de euro

Lovitură grea pentru fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, care a fost obligat de Tribunalul București să achite datoriile la întreținere în valoare de 15.000 euro @ 7IAȘI a dezvăluit în vara acestui an că fostul ministru din Guvernul Tăriceanu locuiește cu chirie într-un apartament de lux, pe malul lacului Herăstrău, proprietate a Primăriei Capitalei @ Chiuariu este căsătorit cu o judecătoare de la Curtea de Apel București, cei doi soți înregistrând în ultimul an fiscal venituri de 390.000 lei @ Chiuariu a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul „Poșta Română”

În urmă cu câteva zile, Tribunalul București a decis că Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției, trebuie să achite peste 70.000 lei către Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), structură subordonată Consiliului General al Municipiului București, care administrează un complex imobiliar de lux din capitală. Sentința pronunțată de Tribunal vine ca urmare a multiplelor contestații făcute de Chiuariu împotriva obligațiilor de plată. Prima sentință pronunțată în acest sens a aparținut Judecătoriei Sectorului 1 în urmă cu un an, dar de atunci Chiuariu tergiversează plata datoriilor către ALPAB.

Contract de închiriere pe 20 de ani

Apartamentul închiriat de Tudor Chiuariu se află în „Satul Francez” de pe Șoseaua Nordului 114 – 140, un complex rezidențial de lângă Lacul Herăstrău, edificat pe cheltuiala bucureștenilor. Domeniul este alcătuit dintr-un complex de vile și un bloc de apartamente cu suprafețe de la 140  până la 240 mp. Acest complex rezidențial este administrat de către ALPAB, instituție care mai îngrijește spații verzi, bazine și alte acareturi din patrimoniul privat al municipiului București.

Conform unui răspuns emis redacției de către ALPAB, Tudor Chiuariu trebuie să achite pentru apartamentul din Satul Francez o chirie de 1.300 de euro pe lună.

„Între părți a fost încheiat contractul de locațiune nr. 16084/05.12.2014 având ca obiect închirierea unui apartament aflat în administrarea instituției și în domeniul privat al Municipiului București, potrivit dispozițiilor Codului Civil și ale Regulamentului de Organizare și Funcționare al ALPAB. Contractul de locațiune a fost încheiat pentru o perioadă de 20 de ani. Pentru închirierea apartamentului cu destinația de locuință, locatarul are obligația de a achita lunar o chirie în cuantum de 1.300 euro.”, se arată în răspunsul emis de ALPAB la solicitarea 7IAȘI.

Dosarele lui Chiuariu de la DNA

Tudor Chiuariu s-a procopsit cu două dosare penale de pe urma mandatului de ministru al Justiției. Prejudiciile din cele două dosare depășește suma de 300 milioane euro.

În primul caz, Chiuariu a fost acuzat și condamnat pentru că, în calitate de ministru de Justiție al Guvernului Tăriceanu, a semnat personal o hotărâre de Guvern care prevedea trecerea ilegală unui imobil, de la Poșta Română, în proprietatea unei firme private. În data de 24 ianuarie 2014, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, împreună cu fostul ministru al comunicațiilor Zsolt Nagy (UDMR).

În cel de al doilea dosar, același Chiuariu a fost acuzat de complicitate în privința retrocedării a peste 43.000 hectare de pădure în mod fraudulos, alături de Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin-Gheorghe Sturza etc.

Este căsătorit cu o judecătoare

Tudor Chiuariu este căsătorit cu Roxana, judecător la Curtea de Apel București, care anterior a fost magistrat la Tribunalul București, acolo unde fostul ministru al Justiției a atacat sentința prin care era obligat la plata datoriilor.

Conform ultimei declarații de avere a Roxanei Chiuariu, postată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, în ultimul an fiscal, cei doi soți au avut venituri de aproape 390.000 lei, echivalentul a aproximativ 78.000 euro. Un calcul matematic arată că 20 la sută din veniturile soților Chiuariu ar acoperi datoriile la chirie și întreținere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here