Foaie verde ş-un harbuz, jmecheri îs alde Cobuz

 

Mă rog, avînd în vedere că soţul primăresei din Ţibăneşti, tanti Aurica Cobuz, e ditamai colonelul rezervist de armată, am putea schimba harbuzul din titlu cu obuzul. Deşi unii ar putea zice că şi obuzul l-am putea schimba cu abuzul, pen’ că tanti primăreasa Aurica şi-a angajat propriul colonel-consort ca şef al ţaigherilor comunali din subordine. În fine , lăsăm pe altă dată presupunerile privind comenzile ( din categoria ” Salt înainte ! ” ) pe care tanti primăreasa i le dă colonelului subordonat.

Da’ de la ce ne-am luat cu vorba … ? Aaa, de la faptul că poliţia a prins primăria lu’ tanti Aurica-cam cu conturu’ gol, în ceea ce priveşte felul cum sînt păstraţi banii comunei. Adică-cam ca într-o colibă de pe deal, fără vreun sistem de protecţie cît de cît adecvat. Drept pentru care poliţiştii ( ăia de la judeţ, nu cei ai lu’ dom’ colonel & soţ Cobuz ), i-au dat lu’ tanti primăreasa Aurica o amendă de 26.000 de lei.

Să fi crezut nea’ colonelu’ de armată, polițist rural-șef & consort că un şanţ de apărare în jurul primăriei e de ajuns ? Ori s-o fi bazat pe grenadele defensive cu bio-gaz zootehnic ?

Pînă cînd s-o lămuri strategia comunală de apărare a banilor din casieria primăriei, îi oferim domnului colonel consort o variantă defensivă celebră : încercaţi un contra-atac în izmene, nea Cobuze, ca la Mărăşeşti. Doamna primăreasă poate fi în cămaşă de noapte, că încă n-a venit iarna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here