Florin Scuiperman, președinte brătian, sau oglinda ne-asumată a romînilor și a Rumîniei iobagilor mentali

despre rumînii care se cred romani și daci

 

Deci s-a rezolvat, la al boulea congres al PNL / semi-PCR : orbanul n-a nimerit Brăila șefiei lăberale, fiindcă șuții maradoniști & neo-securiști din gașca ailaltă ,, i-au făcut brăila ,, la votare. Așa că, după un mandolimbist de berărie, pe scaunul istoric al Brătienilor a ajuns pîrțul cerebral numit Florin Superman Cîțu, finul mult-iubit întru care nașul Iohanis a binevoit. Cu binecuvîntarea slinoasă a sfîntului duh de la mănăstirea Noul Secu, după cum au putut vedea pînă și chiorii vindecați de orbul găinii turcane.

Restul sînt detalii. Inclusiv jelania de prezervativ folosit, cu spume, a brusc-îmbățoșatului Ludovique Orban, care s-a plîns presei precum, mai de demult, doamna lui Vodă Movilă, după ce turcii care năvăliseră peste curtea domnească au terfelit-o, la grămadă : ,, M-au rușinat păgînii, boieri dumneavoastră  … ,, .De parcă soarta unui prezervativ de unică folosință și multiplă întrebuințare, precum e Ludovic Orban, ar putea fi alta decît aruncarea la gunoi, după ce nu mai e util.

Detaliu e și faptul că dulapul nesimțit Joianis a stat porcește, fără masca pe care o impune altora, lîngă lacheii mascați Orban & Cîțu, plus restul nulimii lăberale din primele rînduri ale porcitei adunări. La fel cum tot detaliu e faptul că ,, alegerea ,, lui Florin Vasile Cîțu ca președinte al PNL, după ce fusese numit premier de ceva vreme, face ca mult hulita Viorica Dăncilă să devină, o dată în plus, o persoană absolut onorabilă. De Călin Popescu-Tăriceanu sau de Crin Antonescu nici nu mai vorbim, ei par niște monumente, prin comparație cu găinațul vorbăitor Cîțu.

Favoritul constipatului mental Iohanis pare venit mai degrabă din epoca sovietizată a guvernului pro-stalinist al lui Petru Groza, cel care îl pusese ministru pe prietenul său arghelean, vestitul ghiolbete Zăroni, ajuns personaj de rîsul curcilor în bancurile vremii. Doar că premierul Groza era ticălos și trădător, dar nu și prost, ca-Cîțu. Așa că Superman de la Vîlcea e mai degrabă frate de sînge cu tovarășele proaste, hotărîte și penibile din vremea genialului dictator și cîrmaci al Carpaților, nea Nicu Ceașcă – Suzana Gîdea, Alexandrina Găinușă ori mama supremă a poporului, savanta de renume mondial Elena Ceaușescu.

Doar că atunci, în vremea lui Stalin ori în cea a lui Ceaușescu, romînii trăiau într-o dictatură comunistă, pe cînd acum trăim sub o guvernare liberală, după 30 de ani de democrație. Iar cînd un premier liberal, impus de un președinte liberal, neamț din Sibiu, e mai prost, mai jegos și mai penal decît miniștrii impuși de un dictator cizmar din Scornicești, sau de un dictator gruzin de la Moscova, ajungem, dincolo de detaliile penibile, la adevărata problemă, la diagnosticul canceroform pe care romînii nu vor să și-l asume, în mod real și terapeutic.

Florin Cîțu, premier și președinte al PNL, e doar un vîrf dezgustător al puroiului care a cuprins demult Romînia. La fel și Klaus Johannis, Marcel Ciolacu, Dan Barna-Dacian Cioloș, George Simion, Kelemen Hunor, Traian Băsescu, Mugur Isărescu, Codruța Kovesi, Florian Coldea, George Maior, Daniel Ciobotea, Adrian Streinu-Cercel, Sorin Cîmpeanu etc etc. Ei sînt așa cum sînt pentru că romînii îi aleg și îi suportă.

Pe unii îi suportă mai mult decît pe alții. Mai în tăcere, deși produc cel puțin tot atîta mizerie toxică precum ceilalți. Sau poate ați uitat valul de furie populară și ,, spontană ,, contra ciumei roșii și a odiosului dictator Dragnea ? Acum, cînd mizeria liberalo-pluseristă a depășit nivelul celei pesediste, marii activiști de stînga stau ca porcul în popușoi, mîrîind pe Facebook ori trăncănind pe ici, pe colo. La fel și masili largi, pesedale. Mai o înjurătură, mai o bere, mai o cinzeacă, și gata, s-a rezolvatără cu revuluțiunea popolară, soro.Se vede că manipulatori cu epoleți ,, de stînga ,,  sînt ori mai proști, ori mai fricoși ca ăia ,, de driapta ,,. Ori poate sînt doar la fel de vînduți.

La fel tac și marii revol’ționari progresiști, vocali votanți useristo-plusiști, care nu demult umpleau piețele : cum au înghițit în tăcere rahatul tovarășilor lor de coaliție lăberaloidă, la fel înghit și acum, după ce liberalii s-au șters la dos cu USR-PLUS, în mod repetat. Se vede că le place să fie cîrpele unor jeguri ca Iohanis și Cîțu.

Așa că mai bine tăceți dracu’ și ăia care vă bateți în piept cu cărămida pesedistă, și ăia care o ardeți în progresisme reformatoare de doi lei, cu franjuri barno-cioloșiști. Înghițiți-vă în liniște, disciplinat, porția de rahat iohaniso-cîțist, împreună cu cinzeaca de rachiu din bufetul comunal ori cu berea craft din pub-ul cu tineri frumoși & liberi. Luați alături și restul romînilor apolitici și rîmoformi, care se cred urmași de romani & dacî, dar înghit dictatura soft ca niște rumîni de demult. Adică-ca niște iobagi, niște semi-sclavi, ca să traduc și pentru Cîțu & Iohanis, urmașul lui Brukenthal.

În rest e bine, a plouat, o să fie băutură cît cuprinde. Și povești cu dacî, romani și Supermani liberali.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here