Fîstîciuc – PSD în foi de muc

Nu, nu e o greşeală în titlu : odată cu plantarea lui Marius Ostaficiuc în fruntea organizaţiei municipale Iaşi, pesediştii bahluiezi confirmă că sînt o turmă mare, numeric, dar redusă mental. Iar a da vina pe calibrul redus al actualului şef judeţean, Maricel Popa, e doar o scuză ieftină, din categoria ” Ceauşescu era un idiot, dar romînii sînt un popor minunat „.

Pe vremea paşalîcului solcănez de Iaşi, Ostaficiuc era o arătare bizară, ieşită parcă dintr-o versiune soft a ” Familiei Adams ” : un băiet cu atribuţii de chelner, care aducea cafele şi apă la conferinţele de presă ale lui Solcanu-Paşa. Un fel de eunuc cu figură hilar-lunecoasă, ce părea menit a rămîne mereu în rolul de serv al curţii pesediste.

Încet-încet, asemeni lui Petrică Movilă, omologul lui mai bătrîn din ograda FSN – PD – PDL- PMP, Ostaficiuc a urcat treaptă cu treaptă, ban cu ban, ducînd serviete, periind sacouri, pupînd mîini, dosuri şi papuci pesedişti de diverse calibre. De la dosul lui Solcanu a trecut la cel al lui Nichita, apoi a oscilat între dosurile lui Chirica şi Maricel Popa. În tot acest timp, averea i-a crescut miraculos, ca a altora într-o viaţă. Om chibzuit şi econom, cum altfel …

Pentru proştii care mai aveau vreo iluzie : numirea lui Ostaficiuc în fruntea pesediştilor ieşeni, după excluderea lui Chirica, e ca şi cum în locul unui costum din celofan ţi-ai pune unul din carton. Iar asta se întîmplă la Iaşi, presupusa capitală a Moldovei. Concluzia e clară şi veche : cine vrea să facă o carieră în PSD  Iaşi trebuie să fie ultra-mediocru, să lingă clanţe, să mintă, să toarne şi să fie cu dosul în două luntri. Eventual s-o şteargă în America, atunci cînd procurorii încep să caute prin dosarele dubioase de la serviciu. Pe scurt : proletari din toate zările, porniţi-vă !

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here