Firma care deţine "autocarul morţii " refuză să precizeze la ce companie de asigurări are poliţa auto

foto: mediafax

Reprezentanţii Gregory Tour, firmă care deţine autocarul implicat în accidentul din Muntenegru, au refuzat marţi să precizeze la ce companie de asigurări este încheiată poliţa de asigurare RCA pe baza căreia familiile victimelor care au avut de suferit vor putea primi despăgubiri.

 

„Eu nu ştiu de ce vă interesează pe dumneavoastră această informaţie. Nu vă pot divulga aceste date. Noi vom anunţa familiile când totul va fi OK”, a comunicat sec reporterului gândul o voce de la celălalt capăt al firului, înainte de a întrerupe brusc convorbirea. Experţii în asigurări sunt de părere că cei îndreptăţiţi ar trebui să facă cererile de despăgubire „cât mai repede”.

 

Valentin Ţuca, CEO la AON Risk Solution, unul dintre cei mai importanţi brokeri de asigurare-reasigurare de pe piaţa din România, a declarat marţi la ZF Live, că potrivit informaţiilor sale, firma transportatoare al cărei autocar s-a răsturnat duminică în Muntenegru ar avea o poliţă RCA la Omniasig VIG.

 

Contactaţi de gândul, reprezentaţii Omniasig s-au declaraţi prudenţi în legătură cu confirmarea asigurării, arătând că nu li s-a comunicat încă numărul de înmatriculare a maşinii implicate în accident pentru a verifica apoi poliţa RCA.

 

 

Cea mai mare daună civilă pentru vătămare corporală

 

„Sunt toate circumstanţele să putem spune că va fi cea mai mare daună civilă pentru vătămare corporală înregistrată vreodată în România, pentru că n-au mai fost evenimente de asemenea amploare pe zona de transporturi auto”, estimează Valentin Ţuca.

 

Limita de despăgubire pentru vătămări corporale sau deces, indiferent de numărul celor afectaţi, este în prezent de 5 milioane de euro, iar cea pentru daune materiale este de un milion de euro. Sumele sunt calculate în lei la cursul de schimb de la data producerii accidentului.

 

Pentru a primi despăgubiri, familiile celor care au avut de suferit din accident trebuie mai întâi să depună o cerere la firma de asigurări sau să se adreseze fie unui avocat, fie unei firme specializate care să le reprezinte. Cererea va fi însoţită de mai multe acte prin care persoanele trebuie să dovedească faptul că au avut de suferit în accident sau că au rude implicate în eveniment.

 

Teoretic, în termen de 15 zile după ziua depunerii ultimului document cerut în scris de asigurator, compania de asigurări ar trebui să plătească despăgubirea. De regulă însă, companiile de asigurări contestă sumele solicitate de victime, şi se ajunge în instanţă.

 

29 dintre supravieţuitorii accidentului de duminică sunt aduşi marţi în ţară, urmând să fie internaţi la spitalele Floreasca, Elias, Universitar şi Bagdasar Arseni. Alte 18 persoane şi-au pierdut viaţa. Nouă sunt din Bucureşti, 5 din judeţul Argeş, una din Cluj, una din Ilfov şi 2 din Timiş. Între cei au decedat, se numără şi unul dintre şoferi. Sursa: gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here