Filharmonica lu’ maiextru’ Buj’ : plesnind din kitsch pe lîngă voi

 

Deci, domnu’ derector – maiextru Prepelipcean … noi înțelegem că matale ejti ocupat cu discuțiile ielevante, în Empireul muzicii, alături de alde Haydn, Mozart sau ăla, surdu’ … nu Victor Surdu, bree, că nu de vînătoare iera vorba, chiar dacă matale ej’ vînător cu vechime și drojdier asemenea.

Dăcît că la filharmonica lu’ matale, unde ejti derector, jupîn și faraon pă vieață, uneori aduce mai degrabă a pireu, nu a Empireu. Pireu di cartoafi, bree, nu ăla grecesc, orașul. Daa, îi bun șî pireul di cartoafi, cu pîrjoali, da’ nu pi afișe la filarmonică, nea dom’ maiextru-derector … Mai ales că nu-i vorba de filarmonica din Strehaia, totuj’ …

Ori poate așa ți-a zis matale un cumătru vînător di pi la Șaizburg, că se poartă anu’ista afișe ca pe vremea ,, oracolelor ,, școlărești de acu’ 30-50 de ani, cu floricele frumoase, ca să le ție minte bă’eții ș’ fetili … ? ,, Cînd va bate vîntu’ prin Munții Carpați / Să-ți aduci aminte că am fost ca frați ! ,, . Aaa … ?

Ori a fi dizainu’ lu’ năcăjiții’ ’ciia di la Pi-Ar …? Or’cum ar hi, bre, nea Buje, dă-o-ncolo de penibilozitate : afișele alea îs mai jenibiloase ca cînd ar hi la școala populară de artă din Dorohoi ori Țăndărei. Parol.

Iar dacă nu crezi, întreabă-l pe Holender, eventual. Da’ vez’ să nu i le arăți direct, c-o să rîdă omul așa tare, că numai cu Salvarea se oprește.

Ca s-o terminăm clar, nu în coda de pește congelat : nea Buje, mai piano cu peștii de sticlă pe afiș, că îți vin la concerte toate gospodinele din fan-clubul Fuego. Ori poate asta e și schema … ? Împodobește, atunci, nea Buje, brandul ! Nu te uita că-i luna iunie, zici și matale că așa ți-a zis Șionberg ăla, care cînta la dodecafon cu pedale. Muzica !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here