Fenechiu „is back in business”! A nascocit o afacere trasnet

Tace si face! Relu Fenechiu s-a relansat in business si a nascocit o afacere din care poate sa faca bani multi cu costuri reduse @ Fenechiu a conceput o platforma on-line de intermediere a comertului cu materiale de constructii destinata atat persoanelor fizice cat si firmelor @ Firma a fost deschisa pe numele cumnatei, Sidonia Teodorina Fenechiu, iar afacerea va avea parte si de o lansare cu fast, organizata bineinteles la Hotel International @ Statul nu a reusit nici pana in ziua de astazi sa recupereze prejudiciul constatat in cele doua dosare penale in care a fost condamnat
Dupa ce a iesit din inchisoare a devenit foarte discret. Cu toate acestea, Relu Fenechiu, poate cel mai influent si mai puternic om politic pe care l-a avut Iasul, nu si-a stapanit setea de bani.
Fenechiu ataca acum piata comertului on-line. Pentru ca este urmarit de Statul Roman, care nu reuseste sa recupereze prejudiciul stabilit in cele doua dosare pentru care a si fost inchis, fostul ministru al Transporturilor a deschis noua firma pe numele cumnatei sale, Sidonia Teodorina Fenechiu. Firma Sceptrum Optimal System SRL detine platforma bestdepot.ro, care va fi lansata intr-un cadru oficial la sfarsitul acestei luni.
„In data de 28 septembrie 2018, ora 13.00, la Hotel International Iasi, va avea loc evenimentul de lansare oficiala a platformei online bestdepot.ro.
bestdepot.ro isi propune sa devina cea mai mare platforma online de cumparare materiale de constructii. Platforma bestdepot.ro va fi functionala incepand cu data de luni 1 octombrie 2018 ora 12.00”, este textul prin care Relu Fenechiu isi anunta revenirea in business.
O bursa de tranzactionare a materialelor de constructii
Portalul gandit de Fenechiu va funtiona ca o bursa de tranzactionare a materialelor de constructii la care vor apela atat persoanele fizice cat si cele juridice. Cu doar cativa angajati, inarmati cu telefoane si calculatoare, site-ul se angajeaza sa gaseasca cea mai avantajoasa oferta pentru clienti cu un comision zero perceput acestora, banii urmand a fi incasati de la furnizor.
Desi platforma nu este inca functionala, site-ul bestdepot.ro poate fi accesat si prezinta modul de functionare.
„Modul de functionare a platformei online „bestdepot.ro” este urmatorul: cumparatorul publica pe platforma online „bestdepot.ro” solicitarea de oferta ce contine descrierea produselor dorite; furnizorii publica pe platforma online „bestdepot.ro” ofertele pentru solicitarea respectiva; cumparatorul alege oferta dorita, moment in care furnizorul ales de catre cumparator este notificat, iar cererea de oferta se transforma in comanda ferma; (…) In momentul in care furnizorul ales de cumparator achita platformei online „bestdepot.ro” comisionul aferent ofertei, va primi datele de contact si de livrare ale cumparatorului. Furnizorul  contacteaza cumparatorul pe baza datelor transmise de catre platforma online  „bestdepot.ro”  si livreaza produsele din comanda ferma, conform conditiilor de plata si livrare agreate de cele doua parti”, se arata pe site la sectiunea „cum functioneaza”.
Angajat la firma fostului subaltern, prejudiciul nerecuperat
In prezent, Fenechiu se recomanda manager al firmei Centrul de Idei si Solutii Financiare, care in scripte este patronata de Vasilica Tugui. Acesta a fost consilier la Transporturi pe cand ministerul era condus de Fenechiu.
In cele doua dosare in care Relu Fenechiu a fost condamnat si pentru care a fost inchis, prejudiciul total se ridica la cateva milioane de euro. Insa, statul nu reuseste sa recupereze banii. In dosarul Transformatorul, prejudiciul a fost stabilit la 5,7 milioane de lei, iar in dosarul Siveco la 900.000 de euro.
Ba mai mult, intr-un proces deschis la Curtea de Apel Bucuresti, Fenechiu conditioneaza plata prejudiciului cu returnarea transformatoarelor ce au fost livrate catre Electrica Moldova.
Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here