Față în față cu Statul Mafiot. Nora primarului a construit un cartier de vile pe un teren luat cu japca

Georgiana Niță, nora lui Dan Niță, primarul din Miroslava, a construit un cartier de vile pe un teren pentru care un ieșean are titlu de proprietate și pe care îl stăpânește de ani de zile @ Timp de aproape un an de zile, Primăria Miroslava a refuzat să-i comunice lui Gheorghe Buinceanu cine sunt cei care construiesc pe terenul pe care l-a moștenit de la părinți @ Disperat, bărbatul a căutat sprijin la Inspectoratul de Stat în Construcții @ Instituția l-a aruncat pe păgubit chiar în gura lupului: „sesizarea a fost înaintată spre soluționare Primarului Comunei Miroslava”, se arată în răspunsul ISC @ Buinceanu a pierdut primul proces, deoarece s-a judecat cu cine nu trebuia @ Un polițist local i-a spus că cel care construiește pe terenul său este Bogdan Niță @ De fapt, era vorba de firma soției, Smart Quality Residence SRL @ Păgubitul s-a întors la momentul zero și a deschis un nou proces, dar pe terenul său Niță a ridicat deja case

Proprietarul unui teren din Miroslava, moștenit cu acte în regulă de la defunctul său tată, s-a trezit cu excavatoare și buldozere pe proprietatea sa. Asta se întâmpla în iunie 2019. Timp de un an de zile Primăria Miroslava a refuzat să-i spună bărbatului cui a emis autorizație și cine construiește pe terenul său. Autoritățile la care s-a plâns Gheorghe Buinceanu și-au bătut joc de el un an de zile, timp în care a privit neputincios cum pe terenul său a fost ridicat un cartier de vile. Beneficiarul investiției este chiar nora primarului Dan Niță, care prin firma Smart Quality Residence SRL, a construit pe respectivul teren mai multe case.

Prin intermediul mai multor adrese depuse la Primăria Miroslava, Buinceanu a solicitat să i se comunice cine sunt cei care construiesc pe terenul pentru care are titlu de proprietate. Funcționarii lui Dan Niță și-au bătut joc de acesta și, timp de mai multe luni, au inventat motive puerile tocmai pentru a nu-i indica bărbatului cine construiește pe terenul pe care l-a stăpânit ani de zile.

„(…) vă comunicăm că nu avem o evidență a autorizațiilor de construire după nr. de parcelă și tarla. Vă rugăm să reveniți cu o nouă solicitare la care să precizați numărul cadastral aferent parcelelor”, este răspunsul pe care l-a primit Gheorghe Buinceanu de la Primăria Miroslava printr-o adresă înregistrată cu data de  21 februarie 2020.

De la un polițist local care s-a deplasat în urma apelului făcut la 112 de către Buinceanu la terenul călcat de utilaje, acesta a aflat că cel care construiește este Bogdan Niță, fiul primarului.

„(…) am solicitat intervenția poliției. În cele din urmă mi s-a spus că lucrările sunt realizate de Niță Bogdan, care este fiul primarului din Miroslava, iar acesta mi-a relatat că a cumpărat terenul și începe lucrări de construire a unor case”, mărturisește Gheorghe Buinceanu într-o cerere de chemare în judecată.

Primăria Miroslava i-a răspuns sec lui Buinceanu: „(…) domnul NIȚĂ BOGDAN VASILE nu figurează înregistrat ca proprietar al acestui teren și nu au fost eliberate autorizații de construire/demolare”.

Funcționarii Primăriei Miroslava au răspuns telegrafic la adresa depusă de Buinceanu, refuzând să-i comunice pe numele cui a fost însă emisă autorizație de construire. Pur și simplu, l-au trimis din nou la plimbare. Buinceanu nu a avut de ales și a deschis un proces civil împotriva lui Bogdan Niță. Procesul l-a pierdut deoarece numele lui Bogdan Niță nu apărea în niciun document. Adevăratul beneficiar al autorizației era de fapt firma Smart Quality Residence SRL, reprezentată de soția lui Bogdan Niță, noră a primarului, Georgiana Niță.

Ca într-un film de groază: ISC a trimis sesizarea la Primăria Miroslava

Scenariu de film de groază: salvatorul, mână în mână cu ucigașul! Buinceanu a căutat înțelegere și ajutor la Inspectoratul de Stat în Construcții, o instituție deconcentrată, care teoretic nu ar trebui să aibă legături cu nicio primărie din județ. Însă, sesizarea depusă de acesta la ISC a fost dirijată spre soluționare chiar la cei pe care îi reclama.

„Urmare a sesizării dumneavoastră înregistrată la IJC Iași prin care sesizați lucrări de construcții executate fără autorizație de construire, pe terenul proprietatea dumneavoastră, că comunicăm că, în conformitate cu legislația în vigoare, sesizarea a fost înaintată spre soluționare Primarului Comunei Miroslava (…)”, se arată în răspunsul emis ISC Iași pe 18 februarie 2020.

Situația disperată este explicată chiar de către Buinceanu: „Nici de la Primăria comunei Miroslava nici de la poliția Miroslava nici de la Inspectoratul de Stat în Construcții nu am reușit să aflu dacă au fost emise autorizații de construire, cine este beneficiarul acestora și cine construiește pe terenul meu”

A luat-o de la capăt. Un nou proces

Din cauză că Primăria Miroslava a refuzat să-i indice cine a ridicat un cartier de vile pe terenul său, după aproape un an și jumătate, Gheorghe Buinceanu este din nou la momentul zero: a deschis un nou proces, de această dată împotriva firmei administrată de nora primarului.

„La data de 20 iunie 2019, deși terenul fusese lucrat și cultivat de mine, existând cultură de lucernă, am fost lăsat fără posesia acestui teren de către persoane necunoscute, care au intrat cu excavatoare și alte utilaje grele, înfrângând astfel orice opoziție din partea mea, prin violență, apoi au început să efectueze operațiuni de exacavare, săpare și transportare a unor cantități foarte mari de pământ (…)

Totuși, după aproape un an de la deposedarea mea de teren, am aflat că terenul a fost înscris în cartea funciară pentru pârâta SC Smart Quality Residence SRLK, al cărei administrator este pârâta Niță Georgiana, soția lui Niță Bogdan (…)

În prezent, pe terenul care face obiectul prezentei cereri se află mai multe case, construite pentru și la dispoziția pârâtelor, după ce mi-au luat în mod abuziv posesia terenului și au ascuns de mine situația de fapt reală, cu ajutorul unora dintre autoritățile și instituțiile statului, dar și a inginerului care se ocupă de situația cadastrală a comunei Mirolsava, Cusutură Corneliu”, susține Buinceanu în cererea de chemare în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here