Explozie în lanț la o conductă de țiței. 22 de case afectate

Mai multe explozii s-au produs, vineri, la o conductă de ţiţei din comuna băcăuană Urecheşti, reprezentanţii ISU spunând că deflagraţiile au avut loc în trei sate, în timpul unor lucrări la conductă, şi au fost afectate 22 de case, fără a fi înregistrate victime.

 

Vineri s-au înregistrat 12 explozii la o conductă de ţiţei cu diametrul de 20 de ţoli, din comuna Urecheşti. Au fost afectate mai multe case în Urecheşti, o casă în Cornăţelu şi două autoturisme.

O firmă din Prahova, SC Conpet SRL, efectua lucrări de pompare, pentru a recupera ţiţeiul rămas pe conductă. În urma lucrărilor, conducta a cedat în 12 locuri, iar suflul creat de presiune a angrenat pământ şi pietriş, fără flăcări. La faţa locului s-au deplasat reprezentaţii Gărzii de Mediu, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, jandarmii şi pompierii. „S-a întocmit o comisie mixtă pentru evaluarea pagubelor“, a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt al ISU Bacău.

 

În urma evaluărilor de la faţa locului a rezultat că au fost afectate 22 locuinţe – acoperişuri, geamuri sparte, pereţi fisuraţi – aflate in imediata apropiere din localitatile Urecheşti şi Cornăţel, însă nu a fost necesară evacuarea familiilor, acestea putând locui in siguranta în casele lor, anunţă reprezentanţii Prefecturii Bacău.

Conducta care a explodat aparţine magistralei care transportă combustibil de la RAFO Oneşti la Călăraşi.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here