Eveniment. Festivalul de Cultură și Civilizație Românească „Românașul”

Școala ,,B. P. Haşdeu “ Iași  și partenerii  săi organizează  Festivalul de Cultură și Civilizație Românească  „Românașul” – ediția a IV-a, în perioada 2-7 iulie 2013, în Parcul Copou, la Casa de Cultură ,,Mihai Ursachi” Iași.

 

Această manifestare cultural-artistică își propune valorificarea și promovarea a tot ceea ce are spiritualitatea românească mai frumos, mai profund și mai curat – tradițiile și obiceiurile folclorice care ne reprezintă.

 

Festivalul include o bogată activitate pe ateliere de lucru în cadrul cărora meșterii populari, dascăli și elevi vor realiza icoane pe sticlă, măști populare, tapiserie moldovenească, obiecte de ceramică și de lemn tradiționale, ouă încondeiate. Atât gazdele, cât și invitații vor pătrunde în lumea cântului și a dansului popular românesc interpretat de artiști din țară și din străinătate.

 

Participanți la această ediție  sunt peste 150 de români – meșteri populari, iubitori și păstrători ai folclorului din străinătate și din țară – Bistrița, Botoșani, Gura Humorului, Negrești-Oaș, Slatina. Din zonă, participă  meșteri și ansambluri folclorice din Iași, Hârlău, Pașcani, Podu-Iloaei, Ruginoasa, Voinești.

 

Instituțiile implicate în desfășurarea Festivalului „Românașul” sunt  I.S.J. Iași,  Primăria Municipiului Iași, Palatul Copiilor Iași, Societatea Culturală ,,Ginta Latină”, Liceul de Informatică ,,Gr.Moisil” Iași, Colegiul Național de Artă ,,O.Băncilă” Iași, Consiliul Județean Iași,  gazdă pentru activitatea cultural-artistică fiind Casa de Cultură ,,M.Ursachi”, Parcul Copou.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here