Euroenest anunță ultimele detalii legate de spitalul mobil de la Lețcani

Alți 24 de experți ai furnizorului @SpitaluluiMobilCovid19Iași au ajuns, în această seară, la Lețcani.

De mâine, începe amplasarea pe pozițiile finale a modulelor cu cele 103 paturi de ATI și aparatura medicală aferentă (injectomate, infuzomate, monitoare, ventilatoare etc.). Din cele 256 de paturi, 246 vor fi în module cu presiune negativă: 103 în secția de terapie intensivă, 143 – în secția de boli infecțioase pentru forme ușoare și medii. În toate județele din Moldova, la un loc, nu există, astăzi, un număr similar de paturi care să dispună de presurizare negativă. De asemenea, numărul de paturi de terapie intensivă din Regiune se va dubla, după operaționalizarea spitalului.

Spitalul Mobil are sală de operații, laborator propriu, secție de radiologie, fabrică de oxigen, triaj, unitate de primiri urgențe, farmacie, morgă, bucătarie, sală de mese, policlinici, cabinete și dormitoare pentru medici și personal medical, unitate IT, rezervoare de apă, generatoare, toalete și dușuri, spălătorie și module de sterilizare.

TOATĂ aparatura medicală necesară funcționării (de la ventilatoare, la analizoare de diverse tipuri, masă de operații, lămpi mobile, sisteme de scanare imagistică fixă și mobilă, PCR, mașină de anestezie, doppler, EKG-uri, defibrilatoare, monitoare, perfuzoare, injectomate, infuzomate, debitmetre, concentratoare de oxigen etc.), inclusiv consumabile pentru 2 luni (teste, măști, combinezoane, lenjerie ș.a.), sunt incluse în dotarea spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here