Elon Musk consumă droguri ilegale, inclusiv LSD, cocaină, ecstasy şi ketamină. Șefii Tesla și SpaceX sunt îngrijorați

Elon Musk, miliardarul și fondatorul Tesla și SpaceX, se află în centrul unui scandal care stârnește îngrijorări în rândul directorilor și membriilor consiliilor de administrație ale celor două companii, potrivit unui articol Wall Street Journal. Surse din anturajul miliardarului au dezvăluit că Musk ar consuma frecvent droguri, în special ketamină, ceea ce a generat îngrijorări privind impactul asupra sănătății sale și al consecințelor pentru cele șase companii și activele de miliarde de dolari pe care le supraveghează.

Publicația a relatat că Musk a fost neobișnuit de incoerent atunci când a urcat pe scenă în fața angajaților săi de la SpaceX pentru a discuta despre dezvoltarea prototipului Big Falcon Rocket al companiei. Unul dintre directori a descris evenimentul pentru WSJ ca fiind „fără sens”, „dement” și „demențial”. Președintele SpaceX, Gwynne Shotwell, a fost nevoit să îi ia locul lui Musk și să preia conducerea ședinței, potrivit The Journal.

Musk, în vârstă de 52 de ani, ar fi consumat diverse substanțe, precum LSD, cocaină, ecstasy și ciuperci psihedelice, în cadrul unor petreceri private la nivel mondial, unde participanții semnează acorduri de confidențialitate sau predau telefoanele pentru a intra. De asemenea, miliardarul a fumat marijuana în public și a declarat că deține o rețetă pentru ketamină, asemănătoare psihedelicelor.

Îngrijorările cresc odată cu posibila încălcare a politicilor federale, iar Musk riscă să piardă contracte guvernamentale de miliarde de dolari ale SpaceX. Avocatul său a declarat că Musk este testat regulat și aleatoriu pentru droguri la SpaceX și nu a picat niciodată un test.

Un aspect notabil este retragerea din consiliul de administrație a fostului director Tesla, Linda Johnson Rice, în 2019, din cauza comportamentului volatil al lui Musk și îngrijorărilor legate de consumul de droguri.

În contextul implicațiilor grave asupra SpaceX, compania este vitală pentru transportul astronauților NASA către Stația Spațială Internațională, iar Pentagonul a intensificat achizițiile de lansări de rachete SpaceX în ultimii ani. Întrucât SpaceX are un rol crucial în programele spațiale și contractele guvernamentale, acest scandal ar putea avea implicații semnificative nu doar pentru sănătatea lui Musk, ci și pentru viitorul companiilor sale și programele spațiale americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here