Elevi intoxicaţi cu îngheţată

64 de elevi au acuzat dureri abdominale şi varsaturidupa ce au mâncat îngheţată de la chioşcul de lângă şcoală

Alarmă generală la şcoală Ion Creanga din Păcurari. 64 de elevi s-au îmbolnăvit, majoritatea consumând îngheţată de la chioşcurile din jur. Conducerea şcolii nu exclude nici varianta  îmbolnăvirii micuţilor din cauza alimentelor incluse în programul Cornul şi Laptele. Direcţia de Sănătate Publică a deschis deja o anchetă.

Panică la şcoală Ion Creanga din Păcurari, după ce 64 de elevi au anunţat că nu pot veni la cursuri, acuzând dureri abdominale, greţuri şi vărsături. Trei dintre copii au fost internaţi la Spitalul de Copii Sfânta Maria.

Iniţial s-a crezut că micuţilor li s-a făcut rău de la alimentele curpinse în programul Cornul şi Laptele. Numai că, o mare parte a părinţilor s-au plâns directorului şcolii ca elevii au mâncat îngheţată şi acest produs ar putea fi cauza intoxicării.

Cadrele sanitare din şcoala au luat toate măsurile pentru că elevii să ajungă acasă cu starea ameliorată.

Conducerea instituţiei a anunţat Direcţia de Sănătate Publică şi două echipe de inspectori au demarat o anchetă epidemiologica în şcoală.

În prezent, starea elevilor este mult ameliorata, urmând ca de săptămâna viitoare toţi cei 64 de copii să poată relua cursurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here