După Dorin Chirtoacă, un alt liberal basarabean acuză „MÂNA Moscovei” în prăbușirea elicopterului SMURD Iași

După declarația halucinantă a prim-vicepreședintelui liberal, Dorin Chirtoacă precum că elicopterul SMURD Iași, prăbușit în raionul Cantemir ar fi „o jertfă pe altarul Unirii”, „la fel ca jertfa celor împușcați în ’40 la ocupație, a celor deportați în ’41 și ’49, a celor închiși în GULAG-ul sovietic”, un alt liberal vede „mâna Moscovei” în prăbușirea elicopterului care a luat viața celor patru membri ai echipajului. Este vorba despre un activist liberal pe nume Ion Purice Nistor, care face legătură cu faptul că bătrâna de 85 de ani care a fost transportată din Vulcănești anterior prăbușirii, este mama unui medic de la Moscova. 

 

 

Apoi NU e mâna MOSCOVEI ???
Dle viceprim-ministu, Gheorghe Brega și dle Stefan Secareanu ați avut perfectă dreptate!
Bătrâna de 85 ani este mama unui reputat chirurg cardiolog la Moscova, șef de secție la Institutul Federal de Chirurgie „A. Vișnevski” din capitala Federației Ruse”, a scris activistul liberal pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

 

Cel mai probabil, acesta s-a referit la o postare în care vicepremierul pe probleme sociale, liberalul Gheorghe Brega făcea comparație dintre „Solii Moscovei” care, potrivit lui, „sunt gata să ne omoare” și „Solii Bucureștiului” care „sunt gata să moară pentru noi”.

Tânărul a pornit de la o știre publicată de Unimedia, potrivit căreia, femeia de 85 de ani, pentru care echipajul SMURD a venit în Republica Moldova și a transportat-o cu succes spre Chișinău, este mama lui Valeriu Mitiș, „un reputat chirurg cardiolog la Moscova, șef de secție la Institutul Federal de Chirurgie „A. Vișnevski” din capitala Federației Ruse, autor al mai multor studii științifice în domeniu”. Acesta a absolvit Universitatea de Medicină de la Chișinău în 1982, după care a plecat la Moscova.

 

„Este bine cunoscut atât în Federația Rusă, cât și în România unde a participat la mai multe conferințe tematice”, mai scrie sursa citată.

 

Realitatea.md amintește că elicopterul SMURD Iași s-a prăbușit în după-amiaza zilei de joi, 2 iunie, fiind la a doua pentru acea zi misiune în Republica Moldova. Potrivit informațiilor, după transportarea la Chișinău a pacientei din Vulcănești în vârstă de 85 de ani, „dispeceratul Serviciului AviaSAN al Ministerului Sănătății a solicitat prin intermediul dispeceratului de la Iași ca acest echipaj medical SMURD să aibă o altă misiune de a prelua un pacient de 64 de ani din orașul Cahul cu diagnoza accident vascular cerebral hemoragic cu transportarea acestuia în municipiul Chișinău”, a declarat șeful Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, Mihail Harabagiu, în cadrul ședinței convocate de premierul Pavel Filip în seara tragediei.

 

Acesta a mai spus că, după aceasta, „echipajul a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 12:50 pentru alimentare cu combustibil și decizia de a alimenta nava i-a aparținut comandantului, conform procedurilor”. „Alimentarea s-a efectuat în baza contractului între IGA – Inspectoratul General pentru Aviație din România și compania LukOil Moldova, ulterior efectuând decolarea spre orașul Cahul la ora 13:13”, a mai spus șeful SPCSE.

Anchetatorii verifică și o a treia ipoteză privind cauzele prăbușirii elicopterului SMURD. Astfel, pe lângă versiunea privind o defecțiune tehnică și cea privind o eroare umană, acum este luată în calcul și ipoteza privind posibila calitate proastă a combustibilului.

 

(Sursa: realitatea.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here