DRUMUL ÎNGERILOR. Puhoaiele şi-au luat tributul, la Andrieşeni: un bătrân şi nepotul său de numai trei ani au fost luaţi de apele umflate ale Jijiei [VIDEO UPDATE]

Blestemul apelor, în nordul judeţului Iaşi. Puhoaiele învolburate ale Jijiei au intrat în casele oamenilor din Andrieşeni, maturând totul în cale. Un bătrân şi nepotul său de trei ani au fost înghiţiţi de ape. Cadavrul bătrânului a fost găsit rapid de pompieri, dar copilul este căutat în continuare. Forţe impresionante au fost dislocate în zonă, demarând cea mai vastă operaţiune de salvare din istoria Iaşului. Elicopterul SMURD survolează locul, sprijinind eforturile de căutare ale micuţului.
 

Prăpădul a lovit crunt, marţi seara, nordul judeţului. Puhoaiele învolburate ale Jijiei au luat cu asalt sute de gospodării din Andrieşeni, adjudecându-şi tributul de sânge. Un bătrân din satul Buhăieni a fost luat de viitura, împreună cu un copil de 3 ani. Trupul neînsufleţit al omului a fost găsit de pompieri, dar micuţul este căutat şi la această oră. În jurul orei 14.00, oamenii au găsit un papuc care, spun rudele, aparţinea micuţului.

 

Sacrificul suprem

 

 

FOTO: Casa din Buhăieni, de unde au fost luaţi de viitură bătrânul şi copilul

 

Moartea bătrânului din Buhăieni este un adevărat exemplu de sacrificiu suprem. Viitura a surprins familia omului într-o anexă a casei, extrem de şubredă pentru a face faţă forţei de impact. Mama şi-a luat cei doi prunci în braţe şi, urmată de bătrân, a încercat să se refugieze în casă. Numai că unul dintre copii i-a alunecat din mână şi a fost luat de ape. Bătrânul a sărit după el şi, cei doi au fost luaţi de puhoaie.

 

“Pe copil l-a luat din faţa uşii puhoiul. Chiar de-aici, de lângă noi. L-a luat apa şi l-a dus la vale”, spune un vecin

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a organizat, începând de marţi seara, cea mai amplă operaţiune de salvare din istoria să. Zeci de echipaje de pompieri, poliţişti şi voluntari din localităţile sinistrate răscolesc noroaiele în căutarea copilaşului de trei ani.

 

FOTO: Căutări cu barca pe uliţa satului

 

Operaţiunile de căutare sunt, însă, anevoioase, din cauză că în unele zone apa măsoară un metru şi jumătate, iar în restul satului noroiul ajunge până la glezne.

 

A fost salvată o bătrânică

 

FOTO: O bătrânică a fost salvată din podul casei

 

În timpul căutărilor, pompierii au reuşit să salveze o bătrână captiva într-un pod de casă. Aceasta se urcase acolo de frica viiturii şi nu a reuşit să mai iasă. Pompierii au cărat-o în braţe, prin apă, până la echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor.

 

 

FOTO: Oamenii nu se vor opri până nu-l găsesc pe micuţ

 

În urmă cu puţin timp a fost găsit un papuc de-al copilului, iar echipele de căutare speră ca şi trupul micuţului să fie în aceeaşi zonă. Cel puţin să poată fi îngropat cu toate cele creştineşti. Un îngeraş tocmai a plecat de lângă noi… Alături de bunicul său.

 

VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here