Dr. Adrian Marinescu, despre finalul pandemiei: Viata noastra va intra intr-o pseudo-normalitate, in conditii de pandemie

Doctorul Andrei Marinescu, medic infectionist la Institutul Matei Bals din Bucuresti, a explicat ca efectele pandemiei se vor diminua, insa va trebui sa invatam sa traim permanent cu masurile de siguranta sanitara pe care le urmam acum.

Intr-un interviu pentru Aleph News, Adrian Marinescu a vorbit despre cei care sunt reticenti la ideea de vaccinare anti-COVID. „Din fericire, acestia reprezinta o minoritate. Si se intampla sa exista astfel de oameni, in general, peste tot, nu doar in Romania. Numarul celor reticenti scade de la o zi la alta pentru ca informatiile si mesajele primite sunt unitare si vin argumentate de niste date”, a spus medicul.

Acesta sustine ca si atunci cand se va incepe vaccinarea, masurile de preventie trebuie sa ramana in picioare pana ce vaccinul va avea efectele scontate, probabil tot anul 2021.

Cat priveste finalul pandemiei, medicul Adrian Marinescu spune ca nu se asteapta ca anul viitor sa scapam de virus. „Notiunea de final de pandemie nu o vom avea in 2021. Ea se va stinge pas cu pas, si prin vaccinare si prin lucrurile care se intampla pana atunci. Dar eu cred ca va ramane la nivel de focar in diverse locuri. Cred ca in vara anului 2021 vom avea un echilibru mai bun decat in prezent, iar asta insemana ca viata noastra va intra intr-o pseudo-normalitate, in conditii de pandemie”, a declarat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here