Două mici

Recenta reacție a junelui dom primar, exprimată-n spațiul primitor al facebook-ului, alături de poze cu mâțe și vorbe de duh, mi-aduce aminte de soarta unei vulpi anonime dintr-un banc, în care era pusă să ia contact cu „adevărata“ democrație, mimată de o cioară aflată la o înălțime inacesibilă colegilor de ecosistem și care performa cu abnegație să-și arate chiloții, să o doară-n trei litere de ce-i în jur, bașca să mai și fumeze în tot zbuciumul ăsta. Încercarea vulpii de a face ceva similar, că doar contextul era în aceeași țară, s-a soldat cu o zmotoceală strașnică, evident cu finalizare, că orice mamifer normal, la o interfață nerușinat afișată, procedează în consecință. Concluzia era că adevărata democrație e sus, iar jos e altceva …care presupune bulina 18+.

În expunerea sa, distinsul domn primar invocă social democrația de alt nivel, oarecum similar celui în care evoluează cioara din bancul cunoscut, în antiteză flagrantă cu aceeași doctrină politică trăită la nivel terestru și în care a avut soarta mamiferei. Cu toate acestea, se consideră un stindard al amintitei politici, pe criterii doctrinare, cu cugetul și trupul alături de valorile europene ale celor mulți.

Acuma, judecând în plan civil, politica de la noi nu se mai face după ceea ce prețuiește dumnealui, interesul fiind principalul factor de coagulare, inclusiv al social democraților tereștri autohtoni, dar și extratereștri, respectiv europeni. Degeaba îi arată cu degetul pe exponenții acestui curent, aceștia își văd de treabă pentru simplu motiv că … ei sunt la nivelul înaripatei din același banc.

Pe de altă parte, lucru ăsta nu-i chiar cușher pentru dânsul, pentru că-l pune într-o poziție de tip Robin Hood cu deosebirea că personajul se putea baza pe o trupă de tovarăși strașnici și dintr-o bucată, ceea ce la noi e tot mai greu de găsit. În condițiile în care ești „lucrat“ de cel ales să-ți fie rudă, se naște întrebarea: Cu cine merge înainte, domnul primar? Deocamdată, cu facebook-ul și eventual cu o nouă formațiune sau desprindere dizidentă din partid, puțin probabilă deocamdată, pentru că predecesorul exclus Grindeanu stă liniștit pe o leafă babană, Tudose nu se plânge și i-o cam ajuns, iar restul așteaptă să-și rezolve dosarele. Pe plan local? … Hai, să fim serioși și să mai luăm două mici. Băiete! …

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here