Divorțul liberalului Alexe și tabla ruginită

Imediat după ce a apărut zvonul că ex-ministrul liberal Costel Alexe a divorțat, taman înainte să-i vină de la DNA dosarul-cadou de sărbători, au și început presupunerile legate de motivul dezvorțului dintre șeful CJ Iași și harnica lui consoartă. Mde, lume ră … în loc să se ocupe de mîntuirea sufletului, paregzamplu, ori de vreun zen sau de-o levitație, ceva, se ocupă cu bîrfe despre liberalii penali by Iohanus-șase-case.

Cea mai vehiculată variantă, bazată pe precedentul din ultimul mariaj al ” tăticului ” liberal Fenechiu, precum și pe alte precedente celebre, era că pupilul fenechist Alexe a dezvorțat formal, alertat de ” sifoanele ” din procuratură sau ” servicii ” , ca să-și pună la adăpost milioanele agonisite din mangleală cinstită, în caz că se lasă cu pîrnaie și confiscarea averii. Ceea ce e o variantă aptsolut corectă, bro’ , că doar omul liberal n-a manglit el, săracu’ , cu sudoarea frunții, ca să vină la urmă statul și să-i ia ce-a agonisit cu atîta chin …

A doua variantă era că partenera legală de dormitor a iscusitului Costel-liberalul-minune s-a cam inervozat și a vrut dezvorțul, fiindcă tonele alea de tablă despre care procurorii DNA zic și scriu, în dosar, că au fost cerute și primite mită de dom’ ministru Alexe, ar fi ajuns în ograda unei firme administrate de consoarta tablagistului penelist. Adică jumătatea conjugală a lu’ Costelinio Tablarone n-ar fi vrut să cadă pe ea măgăreața penală a șmenurilor făcute de ilustrul și manglitorul ei soț. Că, vorba aia, pîrnaia nu știe de discriminarea de gen, are locuri și pentru ex-miniștri purtători de izmene, și pentru nevestele lor.

Un chițîgoi dintr-un copac de la ferma de tip ranch a milionarului Alexe a ciripit redacțiunii noastre o altă variantă explicativă a dezvorțului lu’ Costelică de minunata lui consoartă : rugina. Da, e’zakt așa. Cică tonele alea de tablă de care pomenesc procurorii, ca mită de la combinatul din Galați pentru dom’ ministru liberal, erau cam ruginite. Deci cumnatu’ lu’ Alexe, paregzamplu, nu le prea putea folosi la blocurile pe care le face în ograda altui mare liberal cinstit, adică ne-condamnat – primarul din coasta Iașului, Dan Niță.

Iar cînd nevasta l-a întrebat ce-i cu tabla aia ruginită, cică-Costel ar fi zis că tăt narmal, doar maextrul liberal Relu Fenechiu a făcut și el șmenuri cu transformatoare ruginite. ” Băi, oxidatule, da’ el le-a dat, nu le-a luat ! ” , i-a răspunsără nervoasă nevasta, după cum zîce chițîgoiul de la ferma ranchoasă alexistă. Și pe urmă jap cu dezvorțul, că o duamnă ca ea nu putea suporta un papagal care, după ce începe să miroasă a pîrnaie, mai și aduce acasă tablă ruginită.

În fine, e posibil ca chițîgoiul în cauză să fie agent de influență, propagandă & feikniiuzuri a’ lu’ Putin, deci nu băgăm mîna-n foc că tabla chiar era ruginită. Posibil să fi fost duamna Alecse prea iecsigentă, cum îs duamnele cu simț iekstetik mai dezvoltat. Da’ aicea e clar că-Costel  liberalu’ e de vină : cît era, bre, să ceri niște tablă cu cristale Swarovski, aaa …? Măcar o tonă-două, cît să facă duamna Alexe un foișor romantic la fermă.

Da’ las’ că, după eventuala pîrnaie, Costelino o să știe care-i faza. Și o să ceară, ca bonus, trei tone de tablă din argint aurit, pentru viitoarea nevastă. Iar dacă s-o nimeri ca aia să fie chiar prea-frumoasa și grațioasa senatoare Șoșoacă, poa’ să fie tablă de AUR. Ca pentru o casă de piatră, cu cătușe de oțel la streașină.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here