Dilema unei românce: „Cât dau darul la a treia nuntă a aceleiași persoane?”. Banii cheltuiți până acum

Problemele financiare accentuate de scumpirile generale din ultima perioadă au provocat numeroase restricții bugetare pentru români, iar evenimentele sociale, cum ar fi nunțile și botezurile, devin tot mai dificil de gestionat. O tânără se confruntă acum cu o dilemă neobișnuită, fiind invitată la a treia nuntă a aceluiași cuplu și neștiind cât ar trebui să ofere de această dată.

O tânără a lansat o discuție pe platforma online Reddit, relatând că a fost invitată pentru a treia oară la nunta aceluiași cuplu. Prima dată, evenimentul a fost o cununie civilă în 2022, unde aceasta a oferit 1400 de lei. Anul următor, cuplul a organizat o petrecere de un an de căsătorie, la care tânăra a oferit 800 de lei, alături de 300 de lei al[turi de alte cupluri pentru o mașină de spălat cu uscător incorporat.

Recent, tânăra a fost anunțată că în 2024 cuplul intenționează să facă cununia religioasă, iar petrecerea se anunță a fi mai extravagantă decât prima. Cu o rochie comandată din Italia, tort și candy bar de la o cofetărie artizanală, pictor live în timpul dansului mirilor, și alte detalii sofisticate, tânăra se întreabă cât ar trebui să ofere de această dată.

Reacții și Sfaturi

Comunitatea online a reacționat divers la această dilemă financiară. Unii membrii au sugerat să nu mai participe la eveniment, considerând că este o exploatare financiară, în timp ce alții au propus sume mai modeste pentru a răspunde la a treia invitație. Unul dintre utilizatori a sfătuit chiar să anunțe că nu poate participa, dar promite să meargă la următoarea eveniment a cuplului.

„Mie mi se pare că Delia vrea să vă tot facă de bani, și tot reușește, dacă vă duceți a 3-a oară pentru, în principiu, același lucru.”

„Eu nu m-aș duce. Adică nici nu mi-aș pune problema să merg. Nici la a doua nuntă nu mă duceam când aflam că e doar o aniversare.”

„Vezi că Delia o să se apuce de copii, să vezi acolo câte evenimente apar. Eu zic să mai rărești din ele.”

„Dacă vrei să mergi la asta îi pui max 500 lei în plic sau îi cumperi un cadou. Ceva random gen furculițe. Delia e nesimțită.”, crede cineva.

„Dai mesaj că promiți că mergi la următoarea”

„Îmi pare rău Delia dar plec în Maldive în weekendul ăla. Pup!”

„Trebuie să fii dus cu pluta să te duci de 3 ori pentru același lucru și să mai și plătești de fiecare dată.”

„Dai mesaj că nu poți să mergi la asta dar promiți că mergi la următoarea.”

„Păi eu zic că aia face bani pe spatele vostru. Acum ar trebui să va plătească ea să mai mergeți și a 3 oară. Nu te mai duce, programează-ți un concediu și du-te.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here