Dezvoltatorii poluează zona verde din Moara de Vânt. Polițiștii lui Chirica nu văd munții de gunoaie!

Imagini dezolante surprinse de reporterii 7IAȘI în zona Moara de Vânt.

La câteva sute de metri de locurile în care au fost ridicate blocuri, în fosta podgorie și livadă, au fost aruncate tone de deșeuri ale materialelor de construcții folosite la ridicarea blocurilor din zonă. Mașinile firmelor de construcții au descărcat gunoaiele chiar la marginea drumului, formându-se astfel grămezi de materiale sanitare, saci de var, adezivi, plăci de gips-carton și alte materiale de construcții.

 

 

 

 

Poliția Locală Iași anunță sporadic aplicarea unor amenzi pentru depozitarea necorespunzătoare a materialelor de construcții, de cele mai multe ori fiind vorba însă de șantiere mici deschise de persoane care renovează locuințe. Marile șantiere ale dezvoltatorilor, care produc tone de deșeuri sunt ocolite de agenții din subordinea municipalității ieșene.

În ultimii ani, în Moara de Vânt a devenit o zonă extrem de atractivă pentru dezvoltatori, care au primit autorizații de construire pentru blocuri chiar și cu cinci etaje, deși inițial autoritățile anunțau că zona va fi una destinată pentru case și locuințe colective mici.

În aceeași zonă, aproape de amplasamentul viitorului Spital de Urgență, Primăria Iași promite că va ridica Sală Polivalentă și Stadion. Singurele rezultate concrete ale acestor promisiuni întinse pe parcursul ultimilor ani sunt desene și simulări 3D ale unor proiecte pentru care administrația locală nu reușește să identifice surse de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here