DEZVĂLUIRI. Serviciile secrete franceze stau non-stop CĂLARE PE INTERNET

Acuzaţia care vizează Direcţia Generală de Securitate Externă, intervine în contextul în care suspiciunile de spionaj ce vizează instituţii şi cetăţeni din Europa de către SUA au provocat un val de indignare pe Bătrânul Continent, transmite France Presse, preluat de Adevărul.

 

Potrivit publicaţiei Le Monde, DGSE „colectează în mod sistematic semnalele electromagnetice transmise de computerele din Franţa, precum şi toate fluxurile dintre francezi şi străinătate: totalitatea comunicaţiilor noastre sunt spionate”.

 

Colectarea de emailuri, SMS-uri, apeluri telefonice, date şi mesaje introduse pe Facebook sau Twitter este stocat după aceea „vreme de mai mulţi ani” într-un supercomputer aflat la sediul DGSE de la Paris. Celelalte servicii, asigură publicaţia franceză, precum contraspionajul sau vămile, merg acolo şi „accesează zilnic” informaţiile care le interesează, arată sursa citată.

 

Într-un comunicat emis în reacţie la informaţiile Le Monde, deputatul socialist Jean-Jacques Urvoas, coraportor al misiunii de evaluare asupra cadrului juridic aplicabil serviciilor de informaţii, subliniază că „problemele de intelligence cu greu pot fi asociate cu fantezii şi imprecizii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here