Deviza parlamentarilor de Iași: „Defrișarea, sport național”!

Între primele zece lucruri care îl deranjează pe un român de bun simț în țara sa se află, fără îndoială, defrișarea ileagă a pădurilor. Este necesară o simplă căutare pe google a unei imagini din satelit a frontierei româno-ucrainene și se poate vedea rezultatul acestui „fenomen”: la vecini e doar verde, la noi e maro, pământul e sterp din cauza dispariției unor păduri milenare.

Raționamentul e clar pentru orice român pe care, dacă îl bați în cap, nu sună a… lemn: cum nu toți românii au sobe sau se cred… Brâncuși, e clar că acest lemn se duce la export, îmbogățind șmecherii din această „industrie”.

În aceste condiții, cum parlamentarii sunt aleșii poporului și se presupune că au mai multe circumvoluțiuni pe creier decât inelele concentrice din secțiunea unui copăcel, dar mai ales bun simț, era de așteptat ca deputații să voteze „pentru”, miercuri, în cazul proiectului de lege prin care se dorea limitarea exportului de lemn…

Numai că, surpriză, proiectul de lege nu a trecut! Așadar, discuțiile despre exportul ilegal de lemn nu au decât un caracter populist, pe aleșii țării neinteresându-i câtuși de puțin soarta fondului forestier al țării.

„Limitarea exportului ar avea consecințe economice negative în lanț”, a fost motivația parlamentarilor pentru votul lor, argument pueril, care te lasă, pur și simplu interzis…
Cât despre votul celor 12 deputați de Iași…

Au votat DA, adică pentru export de lemn: Camelia Gavrilă (PSD), Vasile Axinte (PSD), Vasile Câtea (PSD), Silviu Macovei (PSD), Marius Bodea (PNL), Dumitru Oprea (PNL), Costel Alexe (PNL), Petru Movilă (PMP).

S-a abținut: Tudor Ciuhodaru (PSD)
A votat NU: Cosette Chichirău (USR)
Nu a votat Varujan Vosganian (ALDE)
A absentat: Nicu Bănicioiu (PSD).

Exceptându-i pe ultimii doi, care oricum nu sunt ai noștri, ceilalți sau arătat a fi foarte uniți. Din păcate… doar la rău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here