Deputatul Vasile Câtea a făcut „knock-out“ un taximetrist

Seara de sâmbătă a fost una cu ghinion pentru deputatul ieșean Vasile Câta, acesta fiind implicat într-un accident auto. Mai întâi, soarta i-a jucat feste politicianului atunci când, deși circula regulamentar bulevardul Sf. Lazăr, i-a apărut în faţă o autoutilitară care încerca să vireze pe lângă sediul SRI și impactul nu a putut fi evitat. Apoi, mașina sa, un Audi Q5, a ricoşat într-un taxi, iar şoferul acestuia a fost transportat la spital, iar apoi externat deoarece nu era rănit grav… În fine, când au fost invitați de agenții de poliție să sufle în fiole, doar unul dintre șoferi a avut probleme: tocmai deputatul Cîtea, care avea o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Şoferul unei autoutilitare a vrut să facă un viraj pe strada Sf. Lazăr, intrând în coliziune cu un autoturism marca Audi, care a fost proiectat apoi într-un taxi. Toţi cei trei şoferi au fost testaţi alcoolscopic, iar şoferul de pe Audi a fost găsit pozitiv cu o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost preluate probe biologice de sânge, pentru determinarea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Din cauza nivelului scăzut al alcoolemiei, şoferul de pe Audi nu este cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului şi nici nu a fost amendat pentru acest lucru”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Așadar, Vasile Câtea nu va răspunde din punct de vedere legal pentru faptul că s-a urcat băut la volan (limita prevăzută de lege este de 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat), ilară fiind însă explicația acestuia cu privire la alcoolemia găsită: „Şi o salată de oţet dacă consumi, poate ieşi această cifră, dar o să vedem la Medicina Legală ce se va spune“…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here