Demisii în lanț la Casa Albă, după violențele de la Capitoliu: oamenii lui Trump pleacă în masă

Doi asistenți de top ai primei doamne Melania Trump au demisionat în urma violențelor de pe Capitol Hill și mai mulți oficiali de rang înalt ai Casei Albe aveau în vedere demisia, inclusiv consilierul pentru securitate națională Robert O’Brien și adjunctul său, Matthew Pottinger, anunță Reuters.

Stephanie Grisham a demisionat din funcția de șef de cabinet al primei doamne după ce susținătorii președintelui Donald Trump au ocupat violent Capitolul într-un efort de a împiedica Congresul să certifice rezultatele alegerilor prezidențiale, informează Mediafax.

Grisham, care a petrecut un an ca secretar de presă la Casa Albă înainte de a deveni șef de cabinet, nu a spus dacă demisia sa vine ca o reacție la violențele din capitală, dar o sursă familiarizată cu decizia sa a spus că manifestațiile au fost un factor declanșator.

Și Secretarul social de la Casa Albă, Rickie Niceta, și-a dat demisia, la fel și secretarul adjunct de presă Sarah Matthews, au declarat pentru Reuters două surse.

O’Brien se gîndește, de asemenea, să demisioneze, la fel ca și Pottinger, consilierul adjunct pentru securitate națională, au spus două surse.

În Casa Albă au circulat și informații conform cărora șeful adjunct al staff-ului Chris Liddell ar putea demisiona, a spus o sursă.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

Au fost raportate mai mulți răniți și o femeie a fost ucisă în timp ce susținătorii lui Trump au răspuns apelului președintelui de a protesta împotriva pierderii alegerilor prezidențiale din noiembrie. Trump a susținut în mod repetat și fără temei că alegerile au fost afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here