Dedeman l-a mutilat pe viata. Politia a musamalizat ancheta

Un iesean s-a aflat la un pas de moarte in magazinul Dedeman din Valea Lupului @ In timp ce se afla la casa pentru a plati produsele cumparate, ieseanul Adrian Alexie a fost ranit grav, o coala acutita de metal fiind la un pas sa-i reteze piciorul  @ A fost transportat imediat de ambulanta la spital, fiind necesara interventia medicilor chirurgi @ Acum ieseanul cere ca Dedeman sa-l despagubeasca cu 50.000 euro @ Adrian Alexie s-a adresat judecatorilor pentru a obtine despagubirile pe care le vrea de la Dedeman

Cunoscuta firma Dedeman ar putea fi nevoita sa achite despagubiri considerabile unui iesean care  a actionat compania in judecata deoarece a fost ranit grav in timp ce se afla in magazinul de la Valea Lupului. Ieseanul Adrian Alexe le cere judecatorilor sa oblige compania la plata unor despagubiri de cel putin 50.000 de euro, deoarece a fost ranit grav in timp ce se afla in interiorul magazinului. Astfel, Adrian Alexie se afla in magazinul Dedeman din Valea Lupului pe data de 16.07.2013 in jurul orei 10.30. In timp ce se afla la casa si se pregatea sa achite produsele pe care tocmai le achizitionase din magazin, ieseanul a fost ranit grav in zona gambei piciorului drept. Mai exact, piciorul drept i-a fost taiat de o coala de tabla foarte ascutita ce se afla pe un carut  manipulat de un alt client al magazinului, un barbat in varsta de circa 50 de ani imbracat cu o  salopeta inchisa la culoare. Persoana respectiva cumparase cateva coli de tabla cu dimensiunile 2X1 metri si se asezase la casa in spatele lui Adrian Alexie, pregatindu-se de asemenea sa le achite. Numai ca acesta nu a asezat colile astfel incat sa evite vatamarea celorlalte persoane, iar in timp ce se aflau la rand la casa, o coala de tabla l-a ranit grav la piciorul drept pe Adrian Alexie. Pentru ca plaga taiata a fost foarte adanca, a fost chemata Ambulanta, Adrian Alexie a fost transportat la Spitalul de Urgente Sfantul Spiridon unde a fost necesara  interventia medicilor chirurgi pentru a inchide rana.

„Am ajuns la spital in stare de soc”

Ulterior, ieseanul a avut nevoie de 12 zile de ingrijiri medicale. „Am pierdut o cantitate insemnata de sange si am ajuns la UPU Spiridon cu o tensiune arteriala foarte mica, in stare de soc din care mi-am revenit dupa administrarea calmantelor si oprirea hemoragiei de catre personalul de specialitate. Dupa vindecarea plagii, am ramas cu o plaga vizibila de circa 15 cm. Pe fondul acestei situatii am fost extrem de afectat nu doar fizic ci si din punct de vedere psihic: am avut insomnii, sufar in continuare de atacuri de panica si am deseori sentimente de frica, de nesiguranta”, a aratat Adrian Alexie in fata judecatorilor.

Dedeman ascunde faptasul

Au trecut aproape 4 ani de cand s-a aflat la un pas de moarte si Adrian Alexie tot nu a aflat cum se numeste barbatul care l-a taiat la picior. Cum era si normal, Adrian Alexie s-a adresat prima data conducerii magazinului Dedeman din Valea Lupului pentru a afla identitatea persoanei care l-a ranit.

„Am solicitat celor de la magazin sa-mi transmita identitatea persoanei care m-a vataman in baza inregistrarilor video, dar si a datelor de identificare furnizate de persoana respectiva cu ocazia intocmirii facturii fiscale pentru bunurile achizitionate. Raspunsul pe care l-am primit de la conducerea magazinului a fost ca exista imaginile respective si date care pot duce la identificarea persoanei insa ele pot fi furnizate doar la solicitarea organelor de politie”, a spus Adrian Alexie.

Politia si Parchetul nu se complica

Desi este clar ca ieseanul a fost vatamat de o alta persoana, existand si dovezi medicale in acest sens, procurorii si politistii nu prea s-au obosit sa faca dreptate. Astfel, dupa ce a iesit din spital, barbatul a depus plangere pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa. Cercetarile au fost efectuate de Politia Miroslava, deoarece magazinul se afla pe raza acestei comune. Politistii nu au facut nici un efort pentru a identifica persoana care l-a taiat pe Adrian si au propus clasarea cauzei pe motiv ca fapta nu exista. Propunerea politistilor a fost insusita si de procurii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi care au decis clasarea dosarului.  Ieseanul a formulat la instantele de judecata plangere impotriva ordonantei de clasare dar nu a avut castig de cauza. Judecatorii au decis ca ordonanta de clasare a fost emisa cu respectarea prevederilor legale.

„Este posibil ca „Dorel”, adica personajul care m-a ranit, sa fie angajatul unei societati care este un client important pentru Dedeman. Altfel, nu-mi explic cum de anchetele nu mi-au dat dreptate in actiunea cu plangere penala pentru vatamare corporala”, a mai spus Adrian Alexie.

A dat in judecata Dedeman

Pentru ca politistii si procurorii nu au vrut sa se complice, Adrian Alexie a dat in judecata magazinul Dedeman, solicitand dupa cum s-a precizat si mai sus ca judecatorii sa oblige reteaua de magazine la plata unor despagubiri in valoare de 50.000 euro. Cererea ieseanului a fost inregistrata la Judecatoria Iasi cu numarul 43119/245/2016.

„Consecintele situatiei de fapt descrisa anterior (incidentul din magazin – nr.) au fost deosebit de grave in plan psihic in ceea ce priveste si prejudiciul moral cauzat poate fi alinat, usurat prin acordatrea despagubirilor banesti solicitate care nu vor restabili situatia anterioara datei de 16.07.2013 dar vor avea virtute compensatorie si menirea de a da o anumita satisfactie”, a aratat ieseanul prin intermediul avocatilor.

S-ar parea ca in acest dosar de la Judecatoria Iasi magistratii studiaza cu mai multa atentie incidentului de la Dedeman. Astfel, recent  judecatorii au obligat magazinul Dedeman din Valea Lupului sa trimita inregistrarile video din momentul in care a fost ranit Adrian Alexie, adica din 16.07.2013 in intervalul orar 10.00-11.00.

Jurnalistii 7Est au solicitat un punct de vedere de la Dedeman dar reprezentantii companiei nu au raspuns.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here